RIZIK ILI NE?

Čačić na Island juriša od 1. minute i s Modrićem u sastavu!

07.11.2016 u 11:34

Bionic
Reading

Pred hrvatskim je reprezentativcima posljednja ovogodišnja kvalifikacijska utakmica za odlazak na SP u Rusiji 2018. godine. Gosti u Zagrebu bit će reprezentativci Islanda (subota, stadion u Maksimiru, 18 sati)

Nakon što je u nedjelju obznanio kako će se reprezentativcima umjesto Marka Pjace priključiti Rijekin veznjak Filip Bradarić, izbornik Ante Čačić u ponedjeljak je prije susreta s reprezentativcima najavio što očekuje od ogleda protiv Islanda.

'Ovo je posljednje okupljanje u kalendarskoj godini a ispred nas je izuzetno važna utakmica. Godinu želimo zaključiti uspješno i napravit ćemo sve da tako i bude', najavio je Čačić.

Dobio je Čačić veliku pomoć jer na raspolaganju će imati najboljeg veznjaka španjolske Primere, Luku Modrića, koji se nakon operacije i propuštenih ogleda protiv Kosova i Finske, vratio na travnjake.

Ante Čačić uoči utakmica s Islandom i Sj. Irskom


Video: Igor Kralj / PIXSELL

'Iz Reala nisu tražili nikakvu poštedu za njega. Prema prvim njegovim reakcijama, nema nikakvih problema nakon jučerašnjeg nastupa, njegovo stanje je obećavajuće i može voditi momčad u subotu protiv Islanda od prve minute'.

Iako su mnogi, nakon što je Lovren otkrio kako je sâm tražio poštedu te nepozivanje na ovo okupljanje, zaključili kako je na relaciji izbornik - igrač opet došlo do 'kratkog spoja', Čačić je odmah 'ugasio vatru'.

'Ne postoji 'slučaj Lovren'. To je završilo nakon Europskog prvenstva. Ja sam ga pozvao za ovu akciju, čuli smo se prije osam dana. Dejan je imao nekih problema s leđima. Odlučio sam ga osloboditi za ove utakmice iz razloga koje sam ja smatrao da su opravdani. Lovren nije rekao zbogom reprezentaciji, računamo za njega za sljedeće akcije'.