PREOKRETOM DO 2:1

CSKA slomio 'vukove' i zadržao nadu

25.11.2009 u 20:56

Bionic
Reading

U petom kolu Lige prvaka utakmica skupine B između CSKA i Wolfsburga odigrana je ranije, a do punog plijena stigli su ruski nogometaši koji su slavili sa 2:1 (0:1)

Bez obzira na hladno vrijeme, Moskva je vidjela sjajnu utakmicu. CSKA i Wolfsburg su zajedno uputili čak 36 udaraca prema vratima. Rusi su bili pod pritiskom pobjede, dok je goste i bod vodio u osminu finala koju je već izborio iz te skupine Manchester United.

Wolfsburgu je pripao početak utakmice kada je Džeko u 19. minuti nakon dodavanja Martinsa svladao Akinfejeva. Od tada je CSKA bio bolja momčad, no do poluvremena se rezultat nije mijenjao. U nastavku su Rusi još više pritisnuli te golovima Necida (58) i Krasića (66) napravili potpuni preokret. Do kraja dvoboja, Nijemci su mogli stići do neodlučenog, no napadači Wolfsburga nisu imali svoj dan.

Manchester United sada ima deset bodova (utakmica manje), Wolfsburg i CSKA imaju po sedam, a Bešiktaš jedan (utakmica manje). U slučaju istog broja bodova, dalje prolazi bundesligaš zbog boljeg međusobnog omjera. U Njemačkoj je Wolfsburg pobijedio sa 3:1.

Inače, u posljednjem kolu Wolfsburg dočekuje sigurni Manchester United, a CSKA gostuje kod Bešiktaša.