NEZASITAN

Evo zašto je PSG ljetos odustao od kupnje Neymara

26.10.2016 u 08:55

Bionic
Reading

Kapetan brazilske reprezentacije i napadač Barcelone ovog je ljeta bio vrlo blizu prelaska u PSG. No Francuzi su odustali nakon što je Neymar postao pohlepan

Vlasnici PSG-a, prebogati katarski šeici, pod svaku su cijenu željeli dovesti Neymara (24). Pregovarali su s njime protekle dvije godine, a ovog ljeta su bili vrlo blizu. No, pokušaj je neslavno propao

A bili su spremni platiti 190 milijuna eura odštete Barceloni, pa potom i Neymaru traženih 22 milijuna eura godišnje plaće, nudili su mu i privatni avion na korištenje, samo kako bi lakše mogao odlaziti na okupljanja brazilske reprezentacije, te još neke klauzule u ugovoru (vezane uz odigrane utakmice, zabijene golove i osvojene trofeje) kojim bi Neymar definitivno postao najplaćeniji nogometaš u povijesti.

No, Brazilac nije želio stati - tražio je da PSG uz sve navedeno plati i 45 milijuna eura njegova poreznog duga u Španjolskoj! Naime, Neymarov je transfer iz Santosa u Barcelonu (2013. godine) za 89 milijuna eura pod istragom španjolskih i brazilskih poreznika jer nogometaš i njegovi menadžeri nisu platili poreze. Velik dio njegovih računa trenutno je zamrznut, proces protiv Neymara u tijeku je na sudu u Barceloni, a tereti ga se da je zamračio čak 45 milijuna eura neplaćenog poreza!

Pokušao je Neymar, bio je bahat i pohlepan, pa je PSG odustao. Vjerojatno zauvijek jer Brazilac je nedavno produljio ugovor s Barcelonom na sljedećih pet godina.