WEST HAM SVE BOLJI

Bilić pred velikim iskušenjem: Oni su kandidati za titulu

25.10.2016 u 12:17

Bionic
Reading

Bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić prolazi ove sezone zaista teško razdoblje na klupi engleskog premierligaša West Ham Uniteda. Jako loši rezultati na početku sezone uzdrmali su njegovo mjesto prvog trenera da bi njegova momčad nakon toga od mogućih devet bodova osvojila čak sedam

Nakon devet odigranih kola West Ham United osvojio je 10 bodova uz dodatak kako su u prvih šest kola osvojili samo tri boda što je sugeriralo kako su u velikim problemima. U tim trenucima niti trenersko mjesto Slavena Bilića nije se činilo sigurnim…

Ozljede ključnih igrača te seljenje na novi moderni stadion sa 60.000 sjedalica pokazali su se kao prevelik teret za momčad koja je prošle sezone završila kao sedma u prvenstvu s time da je za četvrtim Manchester Cityjem zaostajala svega četiri boda.

Nakon katastrofalnog početka sezone sve je krenulo na bolje domaćim remijem protiv Middlesbrougha (1:1) da bi nakon toga upisali dvije minimalne pobjede od 1:0, prvo u gostima Crystal Palacea te nakon toga kod kuće protiv Sunderlanda.

Međutim, u sljedećem kolu West Ham United čeka utakmica protiv Evertona koji je sjajno ušao u sezonu da bi u posljednjih nekoliko kola zaredali lošim rezultatima te nekoliko neočekivanih poraza. No, prije te utakmice West Ham United će u srijedu imati priliku izbrusiti formu u Liga kupu protiv moćnog Chelseaja koji je u prošlom prvenstvenom kolu pregazio Manchester United sa 4:0.

'Osvojili smo sedam bodova na zadnje tri utakmice i time smo vratili samopouzdanje. Sada moramo nastaviti u tom smjeru', kratko je uoči utakmice protiv Chelseaja kazao Bilić kojem se na lice vratio i osmijeh.

'Mogu samo ponoviti ono što sam govorio i ranije, a to je kako moramo igrati dobar nogomet i pobjeđivati. To i pokušavamo…', dodao je Bilić.

Kada je riječ o utakmici protiv Chelseaja Bilić je samo kratko rekao:

'Chelsea je jedan od kandidata za titulu prvaka u ovoj ligi i po meni su kvalitetno popunjeni na svakom dijelu terena. Oni su opasan protivnik!', zaključio je 48-godišnji Bilić čija se momčad trenutačno nalazi na 15. mjestu Premierlige što nikako ne može zadovoljiti brojne navijače.