VELIKO PRIZNANJE

Modrić ušao u izbor za najboljeg nogometaša svijeta!

24.10.2016 u 19:00

Bionic
Reading

Hrvatski veznjak Reala Luka Modrić našao se među 30 kandidata za ovogodišnju Zlatnu loptu, nagradu koju France Football dodjeljuje najboljem nogometašu svijeta...

Može li Luka prekinuti dominaciju Messija i Ronalda koji su Zlatnu loptu osvajali u posljednjih osam godina? Bila bi to velika senzacija, ali zasad imamo pravo sanjati, jer je ovog ponedjeljka France Football potvrdio da se Modrić nalazi među 30 kandidata u izboru za 2016. godinu.

Naš 31-godišnji veznjak imao je iznimno važnu ulogu u Realovom osvajanju Lige prvaka, a igrao je i zapaženu ulogu na Euru na kojem je Hrvatska ispala u osmini finala. Španjolski mediji hvale ga nakon gotovo svakog nastupa, a stiglo je priznanje i od uglednog francuskog magazina koji ove godine samostalno dodjeljuje Zlatnu loptu.

Podsjetimo, FIFA i France Football zajedno su dodjeljivali nagradu za nogometaša godine od 2010. do 2015. godine, ali došlo je nedavno do raskola pa ćemo za 2016. godinu imati dvije nagrade.

Što se Zlatne lopte tiče, Lionel Messi je rekorder s pet osvojenih, dok ih Cristiano Ronaldo ima tri, kao i Cruyff, Platini te Van Basten. Portugalac će nakon osvojenog Eura i Lige prvaka ove godine biti veliki favorit za četvrtu titulu...