NE, NIJE RAKITIĆ!

Senzacija! Umjesto Messija igru Barcelone vodit će Hrvat!

22.10.2016 u 12:22

Bionic
Reading

Iako je pred jednim od najboljih nogometaša današnjice Lionelom Messijem sasvim sigurno još nekoliko godina vrhunskih partija, u Barceloni se očito sve češće brinu zbog njegova zdravstvenog stanja

Argentinac Lionel Messi zbog vrhunskih partija u dresu Barcelone slovi za, po mišljenju mnogih, najboljeg igrača današnjice. Međutim, posljednjih mjeseci sve češće je izvan terena, što zbog ozljeda, što zbog premorenosti. Naravno, s obzirom na to da mu je tek 29 godina, nitko ne sumnja da će Messi trajati još neko vrijeme.

Ali kako se taj 'rok trajanja' ne može predvidjeti, španjolski Mundo Deportivo već nagađa tko će biti Messijeva zamjena u katalonskom divu i izbor je pao na Amerikanca hrvatskih korijena Christiana Pulisica, 18-godišnjeg igrača koji je ove sezone zabljesnuo u dortmundskoj Borussiji.

Prema pisanju istog izvora, Barcelona će Pulisica dovesti već u sljedećem prijelaznom roku, a u dosadašnjem dijelu sezone u dresu 'žuto-crnih' odigrao je pet utakmica i zabio jedan gol.

Inače, Pulisica su zvali i iz HNS-a, ali vlasnik hrvatske putovnice zaigrao je u pobjedi SAD-a 4:0 nad Gvatemalom u kvalifikacijama za SP 2018.

'Otpočetka je bilo jasno da su nam izgledi minorni. Dečko je prošao sve uzrasne selekcije SAD-a i uvijek je isticao kako se osjeća Amerikancem. Za Hrvatsku su ponajprije navijali djed i otac.

Ali Christian je pripadnik treće generacije Hrvata u dijaspori. Možemo mu samo poželjeti da ostvari veliku nogometnu karijeru', svojevremeno je rekao tehnički direktor hrvatskih nogometnih reprezentacija Romeo Jozak.