KAKVA DRAMA

Barca preživjela na Mestalli; odlučio penal u sudačkoj nadoknadi

22.10.2016 u 18:31

Bionic
Reading

Nogometaši Barcelone izbili su na vrh ljestvice španjolskog prvenstva zahvaljujući dramatičnoj 3:2 (1:0) pobjedi na gostovanju protiv Valencije u susretu 9. kola do koje su stigli pogotkom Lionela Messija iz 11-erca u posljednjoj minuti sudačke nadoknade

Barcelona je povela u 22. minuti pogotkom Messija, domaći su početkom drugog poluvremena uspjeli preokrenuti golovima Munira El Haddadija u 52. i Rodriga u 56. minuti da bi na 2:2 poravnao Luis Suarez u 62.

Rezultat se nije mijenjao do sudačke nadoknade kada je Suarez srušen u kaznenom prostoru domaćih, a Messi uspio s bijele točke osigurati tri boda gostima.

Barcelona sada ima 19 bodova, jedan više uz utakmicu više od madridskih Atletica i Reala, koji će svoje utakmice 9. kola igrati u nedjelju, dok je Valencia 15. s devet bodova.

Hrvatski reprezentativni veznjak Ivan Rakitić odigrao je čitav susret za Barcelonu, a nakon njegovog udarca glavom u 62. minuti domaći vratar Alves uspio je samo odbiti loptu do Suareza koji je pogodio za 2:2.

U prvoj utakmici subotnjeg programa u Primeri Espanyol i Eibar su igrali 3:3 iako su gosti na poluvremenu vodili sa 3:0.