KRV NIJE VODA

Manchester United mobilizirao sinove svojih zvijezda

16.12.2016 u 13:17

Bionic
Reading

Iz omladinske škole Manchester Uniteda pohvalili su se novim pojačanjima - stigli su Vincent i Max Ibrahimović. Sad su u momčadi uz Kaija Rooneyja, Zacha Giggsa...

U Manchester Unitedu svi su kao velika složna obitelj. Tako se klub brine i za djecu svojih bivši i sadašnjih igrača, te mnogi sinovi zvijezda Old Trafforda svoje prve nogometne korake naprave baš u nogometnoj akademiji Uniteda. Realno, krv nije voda, nikad se ne zna koji se gen uhvatio, a kad su već tu - neka probaju trenirati.

Tako u omladinskoj školi već neko vrijeme trčkaraju nasljednici Nickyja Butta i Michaela Carricka, tu su Kai Rooney (6) i Zach Giggs (10), sinovi klupskih legendi Waynea i Ryana. Ako su očevi bili, tj. još uvijek jesu, takvi velikani, pa valjda će nešto biti i od njihovih sinova.

Posljednja pojačanja koja su stigla na Old Trafford, kako u prvu momčad, tako i u onu malu su Zlatan, Vincent i Max Ibrahimović. Tata je već u prvih nekoliko tjedana isplatio svoj dolazak, nešto golovima, a veći dio prodanim dresovima s njegovim prezimenom. Klinci? Vincent (8) i Max (10) definitivno su povukli nešto od velikog oca, oni koji su ih vidjeli kako kontroliraju loptu kažu da bi od njih moglo biti nešto. Tako bi za nekoliko godina u momčad Uniteda ponovno mogli gledati poznata prezimena.

Jedini koji se prošvercao je trener Jose Mourinho. Njegov sin Jose Mario Mourinho Jr. (16) nadareni je golman, počeo je u omladinskoj školi Chelseaja, pa je s ocem bio i u madridskom Realu, da bi se ponovno vratio u Chelsea. Priznao je kako mu je zvučno prezime više teret nego preporuka, a ovog je ljeta potpisao dvogodišnji stipendijski ugovor s londonskim Fulhamom. Kažu da ima perspektivu.