'GLUPI SU'

Francuski predsjednik vrijeđao nogometaše pa dobio brutalan odgovor

13.10.2016 u 19:07

Bionic
Reading

Francois Hollande u svojoj je novoj knjizi prozvao nogometaše i implicirao da su glupi. Na odgovor se nije dugo čekalo, najžešći je bio bivši reprezentativac Emmanuel Petit

Francuski predsjednik Francois Hollande osvjedočeni je ljubitelj nogometa, no sad se našao na meti brojnih kritičara nakon što je u svojoj najnovijoj knjizi pod simboličnim imenom 'Predsjednik ne bi smio tako govoriti...' izvrijeđao baš - nogometaše.

'Oni su u mladosti bili loši klinci, a sada su bogate zvijezde. Ali nogometaši na to nisu psihološki spremni. Ne znaju što je dobro, a što loše. Francusku nogometni savez morao bi organizirati školu u kojoj bi igrači naučili kako koristiti mozak', citat je iz Hollandove knjige koji je na noge podigao brojne nogometaše koji su se osjetili prozvanima

Prvi se među njima javno oglasio nekadašnji reprezentativac Emmanuel Petit

'Razočaran sam, ali ne i iznenađen. Nešto se takvo od njega moglo i očekivati. Predugo se na sportaše, a posebice na nogometaše gleda kao na intelektualno ograničene ljude', kazao je Petit i nastavio:
'Činjenica je da mi nogometaši nemamo odgovor na sva pitanja, ali nemaju ga ni političari.'

Na kraju je Petit poentirao.
'Međutim, ja imam mozak, ali za razliku od političara, imam i poštenje. Mi pošteno zarađujemo novac, a političari ga kradu od ljudi. Bilo bi mu pametnije da prestane s takvim glupostima i spusti se među narod, da izravno čuje što muči obične ljude', poručio je Petit francuskom predsjedniku Francoisu Hollandeu.