SITUACIJA JE OČAJNA

Ovo što se dogodilo u 1. ženskoj hrvatskoj ligi je za plakanje

11.10.2016 u 13:34

Bionic
Reading

Ženski nogomet u Hrvatskoj je na niskim granama, a novi dokaz za to neodigrana je utakmica petog kola Prve lige između ŽNK Viktoria i ŽNK Osijek

Na slavonskobrodsko igralište Jelsa istrčale su obje ekipe, odradile zagrijavanje, ali delegat Petar Idžaković po pravilima nije dozvolio da se odigra utakmica jer ŽNK Viktoria nije osigurao liječnika, a to zahtijevaju propozicije.

Aktualne hrvatske prvakinje oglasile su se povodom toga događaja.

'Utakmica petog kola 1. HNLŽ između ŽNK Viktoria i ŽNK Osijek registrirana je rezultatom 3:0 za Osijek. Razlog nije naš nedostatak motivacije ili slab dan, što smo navikli čitati ovih dana po raznim portalima. Stvar je vrlo jednostavna - službeni liječnik kojeg je trebala osigurati protivnička ekipa nije se pojavio. Djevojke su odradile zagrijavanje te izašle na teren, ali sudac (iz opravdanih razloga) nije želio započeti utakmicu. Ovime samo želimo približiti trenutnu situaciju u ovom našem ženskom nogometu jer u odigranih pet kola dva nismo odradili, a sezona je tek počela. Postavlja se pitanje što će biti na ostalim utakmicama i više ne možemo biti sigurni što možemo očekivati', poručili su iz ŽNK Osijek.

I prije smo slušali očajničke vapaje iz ženskog nogometa kako nikoga nije briga za nogometašice i njihovu ligu i da je situacija teška, a najnoviji događaj jasno je upozorenje da se nešto mora pod hitno mijenjati.