NA DNU

Rooney u nemilosti, ne igra protiv Slovenije

11.10.2016 u 16:40

Bionic
Reading

Novi engleski izbornik Gareth Southgate odlučio je ohladiti kapetana Waynea Rooneyja koji nije na popisu igrača koji će danas zaigrati protiv Slovenije

Posljednjih mjesec dana kapetanu Manchester Uniteda i engleske reprezentacije Wayneu Rooneyju ne cvjetaju ruže. Forma mu nije idealna, dapače, svojedobno jedan od najboljih svjetskih igrača ove je sezone doslovno neprepoznatljiv. U nemilosti je Josea Mourinha koji ga u igru uvodi s klupe, a sad više nije niti u prvih 11 engleske reprezentacije!

Novi izbornik Gareth Southgate odlučio je Rooneya izostaviti s popisa igrača koji će večeras zaigrati u kvalifikacijama za SP 2018. na gostovanju kod Slovenije (utorak, 11. listopada, 20.45 sati).

'Ne skrivam istinu, u teškom sam periodu, bio sam već na kupi Uniteda u posljednjih nekoliko utakmica, ali to je dio nogometa. Izbornik Southgate ima izbor od 23 igrača, na njemu je da odluči tko će igrati. Ja već 13 godina bez prestanka igram za reprezentaciju i normalno je da dođe vrijeme kada niste prvo ime na popisu. Sada je prava prilika da se neki drugi igrači istaknu', smireno je objašnjavao Rooney koji je u dresu Gordog Albiona odigrao 117 utakmica i zabio 53 gola

Svoju je odluku pojasnio i izbornik Gareth Southgate.
'Analizirali smo igru Slovenije i način na koji funkcionira njihova sredina terena. Za takvu igru potreban nam je određen profil igrača koji će odgovoriti na njihovu taktiku. Izostavljanje Rooneyja nema nikakve veze s njegovom igrom na utakmici protiv Malte, zapravo smo vrlo zadovoljni kako je odigrao', kazao je Southgate.

Možda je Southgate zadovoljan, no činjenica je kako su navijači izvrijeđali Rooneyjevu igru jer daleko je to od njegovih starih izdanja.