CILJ JE OSTVAREN

Ćiro: Čačiću kapa do poda, a ima igrača koje više ne bih zvao!

10.10.2016 u 11:55

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija sjajno je odradila ono što je najavljivao izbornik Čačić - uzela je šest bodova u utakmicama protiv Kosova (6:0) i Finske (1:0). No igra možda i nije bila onakva na kakvu smo navikli, što ni ne čudi s obzirom na izostanak najboljih hrvatskih igrača, Luke Modrića i Ivana Rakitića

Imao je Ante Čačić sreće što se među brojnim ozlijeđenim igračima, a redom su otpadali Modrić, Rakitić, Lovren, Pjaca te uoči utakmice u Tampereu i Ćorluka, nije našao i Mario Mandžukić jer je upravo napadač Juventusa bio ključni igrač u Skadru te pogotovo u Finskoj. U dvije je utakmice zabio četiri gola, ali i odradio jako puno dobroga.

Međutim, i nakon pobjede u Albaniji nad Kosovom, a posebice nakon uspjeha u Finskoj, bilo je onih koji nisu bili na željenoj razini. Upozoravao je izbornik Čačić na neke detalje, a podršku je dobio i od bivšeg izbornika Miroslava Ćire Blaževića.

'Gledao sam utakmicu i vidio sve ono što je napravljeno kako bismo došli do tri boda. Sve ostalo je manje važno jer svi jako dobro znamo kakvo prokletstvo mogu biti te kvalifikacije. Mi smo svoje ciljeve ispunili i zato nema razloga sada prigovarati Čačiću', rekao je u razgovoru za tportal.hr Ćiro Blažević.

S obzirom na okolnosti, a to znači brojne izostanke, bilo bi i nekorektno sada tražiti puno više?

'Naravno, izostali su važni igrači. I zato sada treba Čačiću skinuti kapu do poda. No vjerujem da je on napokon shvatio na koga može računati u sljedećim utakmicama i tko može biti na ovom ambicioznom putu.'

Dakle, ima i onih koji više ne zaslužuju povjerenje?

'Da, ima i takvih, ali ne bih o imenima.'

A što je s vašim angažmanom na Kosovu? Ima li kakvih novosti?

'Nema apsolutno nikakvih naznaka jer se o svemu tome samo pričalo po kuloarima. A zna se, kada te netko želi za izbornika, onda te nazove i predsjednik Saveza, a to se dosad nije dogodilo. Međutim, ja sam sada najbolji trener s obzirom na godine i iskustvo koje imam. Ali moram vam priznati, da i dođe do nekih pregovora, dobro bih razmislio bih li prihvatio ponudu. Iako, koliko sam vidio, imaju puno više potencijala nego što pokazuju sadašnji rezultati', završio je Ćiro Blažević ovaj razgovor.