SUBAŠIĆ NAKON KOSOVA

'Protiv Turske smo pokazali da smo među najboljima na svijetu'

07.10.2016 u 20:25

Bionic
Reading

Golman hrvatske nogometne reprzentacije Danijel Subašić ponudio je svoje viđenje 6:0 pobjede u Skadru nad reprezentacijom Kosova

Čačićevi izabranici su do prve pobjede u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji stigli na gostovanju kod Kosova (6:0), a kako je susret s hrvatskog gola vidio čuvar mreže Danijel Subašić?

'Vidio sam vrlo dobru i efikasnu Hrvatsku. Rano smo zabili gol zahvaljujući izvrsnoj reakciji Marija Mandžukića, kojemu čestitam na sva tri poteza za pogotke. Jako smo sretni zbog Mandžukića, on je naš prvi napadač i to je potvrdio. Naravno, čestitam i svim suigračima na dobroj predstavi, posebno Mitroviću na prvijencu, i vjerujem da će nam ovo biti dobar poticaj za dalje, prvenstveno za susret s Finskom', rekao je Subašić za hns-cff.hr

'Kosovo je bolja reprezentacija nego što rezultat možda pokazuje, imali su i nekoliko prilika za pogodak, a to ne može momčad koja nema kvalitetu. Naravno, najvažnija su tri boda, a za svaku momčad i posebno vratara lijepo je kada utakmicu završi bez primljenog pogotka', dodao je Subašić.

Kvaliteta Vatrenih nije upitna i već u nedjelju u Tampereu slijedi nastavak puta prema Rusiji, a Subašić ne dvoji u uspješan ishod kvalifikacija.

'Hrvatska je među deset najboljih reprezentacija svijeta, to smo pokazali i u rujnu protiv Turske, jedino nam je tada nedostajalo i malo sreće s vratnicama. Nije nikome lako zabiti šest golova, ali tako je to u nogometu - protiv Turske nije ništa htjelo ući, sada smo realizirali skoro sve prilike. Odigrali smo dobru i odgovornu utakmicu na zahtjevnom terenu i možemo biti vrlo zadovoljni igrom i rezultatom koji smo ostvarili', zaključio je vratar Monaca i Hrvatske.