EDUARDOVA POZICIJA UGROŽENA

Mandžukić se izjednačio s 'kraljem strijelaca' Šukerom

07.10.2016 u 20:20

Bionic
Reading

Hrvatska je u četvrtak u Skadru s uvjerljivih 6:0 pobijedila Kosovo, u utakmici u kojoj je Čačić morao igrati bez ponajboljih pojedinaca, ali i uspio probuditi Mandžukića, igrača velikog Juventusa, u čiju se realizatorsku sposobnost počelo sumnjati

Prvi strijelac hrvatske nogometne reprezentacije je - još uvijek - daleko ispred svih Davor Šuker, koji je svojih 45 golova zabio u 69 nastupa.

Na drugom mjestu je Eduardo da Silva, nesretni Brazilac kojeg je u najblistavijim trenucima karijere zaustavio Taylorov lom noge i zbog kojeg je propustio Euro 2008., a i brojne kvalifikacijske utakmice reprezentacije, ali koji je u 64 nastupa zabio 29 pogodaka.

No njegova pozicija sada je u velikoj opasnosti jer se s tri gola Kosovu Mario Mandžukić popeo do broja 27 u 71 nastupu. A kako samo do kraja ovog kvalifikacijskog ciklusa ima još osam utakmica, jasno je da bi Mandžukićev zbroj golova na njegovom kraju mogao izgledati još impresivnije.

Ono što je dobrim dijelom zabrinjavalo navijače jest dug golgeterski post Juventusova strijelca koji za nacionalni sastav u službenim utakmicama nije zabio čak 16 mjeseci odnosno u 608 minuta provedenih na terenu, još od lipnja 2015. godine i pogotka Italiji na Poljudu (1:1). Nadamo se da je ovo bio nagovještaj boljih i efikasnijih Mandžukićevih nastupa.

S ovim hat-trickom Mandžukić je dostigao Šukera, koji ih je također zabio dva. Mandžukić je zabijao Kosovu i San Marinu, a Šuker Australiji i Estoniji.

Posljednji od hrvatskih igrača koji je zabio hat-trick odnosno tri gola zaredom jest Nikola Kalinić, ujedno vlasnik najbržeg hat-tricka, jer tri gola zabio je San Marinu u 25 minuta.