PO SATU 8.250 KUNA

Rooney postaje najskuplji igrač Premiershipa

24.11.2009 u 11:30

Bionic
Reading

Napadač Manchester Uniteda Wayne Rooney mogao bi postati najskuplji nogometaš na Otoku, a samim time i među najbolje plaćenim igračima na svijetu. Naime, klub mu priprema novi ugovor po kojem bi tjedno trebao zarađivati 189.000 eura

Zbog velikog interesa Barcelone i Reala za Wayneom Rooneyjem, čelnici Manchester Uniteda ovih bi dana trebali svom napadaču ponuditi novi ugovor, po kojem bi tjedno zarađivao 189.000 eura te bi ostao među 'crvenim vragovima' do 2012. godine.

'Naravno da mi odgovara što me cijene i drugi klubovi i što primjećuju kako igram. Međutim, ja sam u Manchesteru sretan i nisam ni pomišljao preseliti se negdje drugdje. Ne mogu se zamisliti kako pakiram prtljagu i odlazim. S Unitedom imam ugovor još dvije godine i vjerujem da ćemo uskoro ga i produžiti. Stadion je udaljen 30 minuta od moje kuće i moje obitelji, što mi savršeno odgovara, a usto imam sjajnu priliku osvojiti još mnogo trofeja', rekao je Rooney.

Ako potpiše novi ugovor, a u to uopće ne treba ni sumnjati, Rooney će po zaradi ipak ostati iza bivšeg suigrača Cristiana Ronalda te Ibrahimovića, Eto'oa i Messija. No zato ni jedan igrač u Premeirshipu neće biti ispred njega.

'Cristiano Ronaldo je genijalan i napravio je sjajan transfer, ali ja se ne želim uspoređivati s nekim po zaradi, nego po naslovima. Želim biti u društvu igrača kao što su Brazilci Romario i Ronaldo, jer su oni bili prvaci svijeta', završio je Rooney, uz dodatak da s Engleskom želi postati svjetski prvak.