JADNO I BIJEDNO

Evo što pišu u Srbiji o ružnom skandiranju u Skadru

07.10.2016 u 08:12

  • +8

Kvalifikacije za SP: Kosovo - Hrvatska

Izvor: Pixsell / Autor: Armin Durgut/PIXSELL

Bionic
Reading

Srpski mediji posvetili su dobar dio svojeg medijskog prostora neprimjerenom skandiranju navijača Kosova i Hrvatske na utakmici u Skadru

Nije sve moglo proći bez incidenata jer se tijekom utakmice glasno moglo čuti neprimjereno skandiranje, a u njemu su sudjelovali navijači obje strane.

'Ubij Srbina! Srbe na vrbe!', orilo se u nekoliko navrata stadionom Loro Borici u Skadru. U jednom trenutku hrvatski su navijači započeli s 'Ubij...', a domaći su se nadovezali '... Srbina!'

Očekivano, takvo skandiranje nije prošlo nezapaženo u srpskim medijima.

Kurir piše o sramotnom navijanju u Skadru, da je to bilo jadno i bijedno te da su se pokliči mržnje čuli i prije utakmice.

Mondo u svojem tekstu ističe kako su Kosovari i Hrvati zagrljeni dočekali utakmicu te kako su zajedno slali poruke mržnje (Ubij Srbina), a njihov novinar poziva se na albanske izvore te tvrdi kako su hrvatski navijači koristili i 'fašističke pokliče' (Za dom spremni i Ajmo, ajmo, ustaše).

Telegraf se pita 'Hoće li sada reagirati UEFA, jer je cijeli stadion pjevao 'Ubij Srbina?'. No isti portal navodi kako je Hrvatska osudila i ostala zgrožena zbog takvih povika u Skadru.

Blic piše kako je Hrvatska nadigrala Kosovo, ali da je rezultat ostao u sjeni skandala s tribina i vrijeđanja Srba.