POSEBAN DAN

Tri hrvatska igrača dugo će pamtiti utakmicu s Kosovom!

07.10.2016 u 10:16

  • +8

Kvalifikacije za SP: Kosovo - Hrvatska

Izvor: Pixsell / Autor: Armin Durgut/PIXSELL

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija s uvjerljivih je 6:0 u Skadru pobijedila Kosovo, a Mario Mandžukić, Matej Mitrović i Šime Vrsaljko rado će se sjećati ovog susreta...

Čačićeva izabrana vrsta opravdala je ulogu favorita i s uvjerljivih 6:0 pokazala Kosovu da još mora puno raditi kako bi uigralo momčad i došlo na nivo vrhunskih reprezentacija. Bio je to susret u kojem su naši dominirali i zabijali, a posebno će ga pamtiti tri igrača.

Prvi je svakako Mario Mandžukić koji uoči Kosova pogodak nije zabio punih 1236 minuta. No, krenulo ga je u Skadru zahvaljujući kvalitetnim asistencijama suigrača, ali i vlastitom golgeterskom instinktu. Nije mu to bio prvi hat-trick za reprezentaciju, triput je zabio i uoči Eura San Marinu, no s obzirom na krizu u koju je upao, ovakva mu je utakmica zaista trebala i pamtit će ju po dobrome.

Jednako posebna ova je utakmica bila i za Mateja Mitrovića. Bio je to tek drugi nastup riječkog 22-godišnjeg braniča za seniorsku reprezentaciju, a posrećilo mu se da zabije svoj prvi pogodak nakon asistencije Brozovića u 68. minuti. Nešto o čemu je mogao samo sanjati još prošli tjedan, s obzirom da je naknadno pozvan nakon ozljede Lovrena.

Pamtit će Kosovo i Šime Vrsaljko koji je prvi put nakon što je naslijedio mjesto desnog beka od Darija Srne odigrao vrhunsku utakmicu. Asistirao je kod trećeg pogotka Mandžukića i bio vrlo solidan na svojoj poziciji, što mu je definitivno trebalo u ovom trenutku, s obzirom na svoju tešku situaciju u Atleticu, gdje mu Diego Simeone rijetko daje priliku uopće sjediti na klupi. No, Argentinac nije slijep i baš ova utakmica mogla bi biti preklretnica.

Spomenuti trojac tako je svoje samopouzdanje ovog četvrtka uspio drastično podići i sada ih čeka utakmica protiv Finske u nedjelju na kojoj očekujemo da potvrde dobru formu...