JEDINA ŠANSA ZA DOMAĆINA

Zvijezda Kosova tu vidi priliku, ali valjda se HR igrači neće tako ponašati

06.10.2016 u 11:19

Bionic
Reading

U Skadru kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo 2018. igraju Kosovo i Hrvatska (20.45 sati), a jedna od najvećih prijetnji za Čačićeve izabranike bit će Valon Berisha (23)

Veznjak Red Bull Salzburga odrastao je u Norveškoj te je za tu skandinavsku zemlju u raznim dobnim kategorijama upisao preko 40 nastupa. Priznanjem Kosova od UEFA-e i FIFA-e odlučio je započeti novu reprezentativnu avanturu.

I odmah se upisao u povijest jer je zabio prvi službeni pogodak za Kosovo u službenom dvoboju. Berisha je bio precizan iz penala za 1:1 u Finskoj, njihovoj prvoj kvalifikacijskoj utakmici.

'Ostavili smo jako dobar dojam za skupinu mladih igrača koji se nisu dobro poznavali', izjavio je Berisha.

Danas (četvrtak) Kosovo očekuje prva domaća utakmica, ali u Albaniji, jer u njihovoj zemlji stadion ne zadovoljava minimalne uvjete. U goste dolazi Hrvatska, jedna od najkvalitetnijih reprezentacija Europe. Berisha je svjestan da uloga favorita pripada 'kvadratićevcima', bez obzira na brojne ozljede s kojima je suočen izbornik Ante Čačić.

'Možda nas Hrvati podcijene i mi ih iznenadimo', optimistično je najavio priliku za iznenađenje Berisha.

Mi se opet nadamo da se njegova nadanja neće ostvariti i da će hrvatski reprezentativci bez trunke bahatosti, motivirano ući u utakmicu, bez podcjenjivačkog stava.