OBRUČ OKO HOTELA

Hrvatske zvijezde u Skadru; policija nema popusta ni za koga

05.10.2016 u 20:02

  • +6

Reprezentacija stigla u Skadar

Izvor: Cropix / Autor: Tonči Plazibat

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija stigla je u Skadar, a cijeli put u Albaniju prošao je pod velikim mjerama osiguranja

Hrvatska i Kosovo gaje prijateljske odnose pune poštovanja i uvažavanja, a Kosovari su nebrojeno puta isticali koliko su im pomogli bivši predsjednik HNS-a Vlatko Marković i sadašnji Davor Šuker.

Kuglice ždrijeba kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji smjestile su ove dvije nacije u istu skupinu, a njihov prvi službeni ogled igrat će se u albanskom Skadru jer na Kosovu nema uvjeta za takvu utakmicu.

Hrvatska je u 10 sati ujutro zrakoplovom krenula u Tiranu, a zatim se autobusom zaputila prema Skadru te su naši reprezentativci došli oko 13 sati u Grand Hotel Europa.

Utakmica Kosovo - Hrvatska igra se u četvrtak u 20.45 sati na stadionu Loro Borici koji prima 16.000 gledatelja.

Cijelim putem jake policijske snage čuvale su autobus, a brojno osiguranje je bilo i ispred hotela.

Albanci i Kosovari koji su se našli u blizini pokušali su se približiti hrvatskim igračima i snimiti zajedničku fotografiju ili dobiti barem autogram, ali to je bila nemoguća misija.

Policija je ozbiljno shvatila svoj zadatak i nije dopustila nikakvo druženje simpatizera kosovske reprezentacije s hrvatskim zvijezdama koje su se smjestile u hotelu, a poslijepodne i odradile trening.

Hrvatska dolazi u Skadar bez najvećih zvijezda, ozlijeđenih Luke Modrića i Ivana Rakitića, a otpali su i Dejan Lovren i Marko Pjaca. Nakon susreta s Kosovom Hrvatska putuje u Tampere jer je u nedjelju čeka ogled s Finskom.