ISKRENO I OTVORENO

Kaká: Htio sam u Real, zato sam odbio City i Chelsea

24.11.2009 u 10:03

Bionic
Reading

Bez obzira na to što je prošlo već dosta vremena otkad se Brazilac Kaká preselio iz Milana u madridski Real, i danas ljude zanimaju razlozi njegova napuštanja Italije. Prema riječima samog Brazilca, za njega je prelazak u Real ispunjenja snova te je zato odbio klubove kao što su Chelsea ili Manchester City

Ovog ljeta Kaká je za 67 milijuna eura prešao iz Milana u Real Madrid. Bio je to transfer koji je začudio mnoge, jer je samo par mjeseci ranije Brazilac odbio ponude drugih klubova, prvenstveno Manchester Cityja koji je u zimskom prijelaznom roku nudio navodno 100 milijuna eura, a htio ga je i Carlo Ancelotti kad je na ljeto preuzeo Chelsea. Kaká tvrdi da njegov motiv za prelazak u 'kraljevski klub' nije novac.

'Real je veliki klub. Da je moj motiv bio novac, mogao sam otići u bilo koji klub, no uvijek sam sanjao da sam član Real Madrida. I to je upravo ono što sam rekao Ancelottiju kad me pitao želim li mu se pridružiti u Chelseaju', kazao je Kaká u razgovoru za Cadena Cope te objasnio zašto je odbio Manchester City.

'City je ponudio nevjerojatne uvjete i tada su u Milanu otvorili mogućnost da pregovaram s nekim drugim klubom. No navijači su željeli da ostanem i ostao sam. Isto tako, bio sam svjestan da još nije bilo vrijeme za moj odlazak, a u tome me podržala supruga i moja obitelj. I tada sam znao da ako napustim Milan mogu otići samo u madridski Real.'

Sad kad je u klubu iz svojih snova, Brazilac očekuje i da će nastaviti s berbom trofeja.

'Pokušat ću osvojiti što više trofeja s Realom. Imam sjajan odnos sa suigračima i odlično se osjećam u klubu.'

Serie A zadnjih je godina sve slabija, o čemu Kaka ima svoje mišljenje.

'Calcio više nije kvalitetan i jak kakav je bio prije ovih problema s korupcijom. Također je i problem u porezima koji su veliki. U Italiji se puno pažnje posvećuje taktici i puno sam tamo naučio, no u Španjolskoj više uživam', završio je Kaká.