PIJANICA

Bio je uvjeren da će tri litre votke izliječiti baš sve

28.09.2016 u 16:01

Bionic
Reading

Napadač Leicestera i engleske reprezentacije Jamie Vardy u autobiografiji se prisjetio godina u kojima se probijao do vrha i nije baš živio sportski

Jamie Vardy (29) prošle je sezone predvodio momčad Leicestera do povijesnog podviga i osvajanja engleskog prvenstva. Vardy je bio drugi najbolji strijelac lige, zabio je 24 gola, osigurao si mjesto u engleskoj reprezentaciji... No put do uspjeha bio je dug, dobrim dijelom i maglovit jer Vardy je često znao popiti koju čašicu više.

'Pauzirao sam zbog ozljede mišića, ali je opravak trajao čitavu vječnost', prisjetio se Vardy i otkrio koje mu je piće tad bilo najdraže:
'Imao sam kod kuće tri litre votke i stavljao sam hrpu Skittlesa (bomboni s okusom voća) u nju. Kada bi se jedna serija potpuno otopila, napunio bi ih ponovno do vrha - ali stavljao sam samo one crvene i ljubičaste jer nisam baš obožavatelj narančastih, zelenih i žutih. Stavljao sam sigurno po 20 serija u jednu bocu. Nakon toga votka ima okus poput Skittlesa...'

Vardyju je bilo dosadno, oporavak nije išao očekivanim tijekom, no on se nije rastajao od čaše.
'Kada mi je bilo dosadno navečer, nasuo bih si čašu, sjeo i uživao. Votka je bila OK, ali mi nije baš pomagala s oporavkom jer ozljeda nije prolazila. Fizijatar mi je rekao da ne može vjerovati da mi se stanje nije poboljšalo, da je vidio i teže ozljede koje su puno brže zacjeljivale. 'Što radiš?', pitao me je. 'Ništa što inače ne činim,' odgovorio sam. A onda sam mu objasnio da inače pijem Skittle votku. Tada mi je pojasnio kako alkohol šteti procesu zacjeljivanja...' završio je svoju priču Vardy.