NAPUŠTA 'TOPNIKE'?

Englezi za izbornika žele Francuza?

28.09.2016 u 14:12

Bionic
Reading

Engleski nogometni savez (FA) bi mogao još jednom pozvati trenera Arsenala Arsenea Wengera da na mjestu izbornika 'gordog albiona' zamijeni Sama Allardycea, piše u srijedu 'Daily Mail'

Wengerov ugovor s Arsenalom ističe na kraju sezone i FA bi ga htio trajno angažirati nakon toga, a Gareth Southgate će englesku reprezentaciju voditi kroz sljedeće četiri kvalifikacijske utakmice za SP 2022. protiv Malte, Slovenije, Škotske i Španjolske.

Međutim, FA bi mogao imati problema s obzirom da je, kako pišu mediji, Arsenal voljan produljiti ugovor sa 66-godišnjim Wengerom koji već 21 godinu vodi londonski klub.

FA je htio angažirati Wengera prije nego je Allardyce preuzeo posao. Kada su ga novinari pitali bi li mogao voditi englesku reprezentaciju u srpnju, odgovorio im je:

'Zašto ne? Nikada ne bih isključio tu mogućnost, ali sam sretan u ovom klubu i fokusiran sam na njega. Engleska je moja druga domovina. Bio sam izvan sebe kada je ispala od Islanda na Euru. Nisam mogao vjerovati'.

Raspored koji engleska reprezentacija ima pred sobom dopušta tako dugo traženje izbornika. Nakon utakmice sa Španjolskom u studenom, Engleska sljedeću kvalifikacijsku utakmicu igra protiv Litve tek 26. ožujka.

Allardyce je jučer sporazumno rasksnuo ugovor s FA-om nakon priče objavljene u medijima da je primao mito kod transfera igrača te da je pritom zaradio 400.000 funti.