BRAVO, ZLATKO!

Dinamo dovodi stranca, a ovaj Hrvat rastura u Ligi prvaka!

28.09.2016 u 10:07

Bionic
Reading

I dok Dinamo traži idealno trenersko rješenje, na klupi kluba iz Ujedinjenih Arapskih Emirata briljira - hrvatski stručnjak

Zlatko Dalić, bivši igrač Hajduka, Cibalije, Veleža i Varteksa, a potom i trener Varteksa, Slaven Belupa, Rijeke, tiranskog Dinama i hrvatske U-21 selekcije, posljednjih godina vrlo je aktivan na Arapskom poluotoku. Prvo je bio trener u Saudijskoj Arabiji, a od ožujka 2014. godine preselio se u Ujedinjene Arapske Emirate te s Al Ainom postiže sjajne rezultate.

Drugi put je stigao do polufinala u Ligi prvaka, a sa svojim klubom osvajao je prvenstvo i superkup, ali i pomaknuo ga s 335. na 122. mjesto na svjetskoj rang-listi. Zbog svih tih rezultata Dalić je u srpnju 2015. godine u Abu Dhabiju proglašen za najboljeg trenera Ujedinjenih Arapskih Emirata u sezoni 2014/15.

Dalić je sa svojim klubom napravio i velik korak prema finalu azijske Lige prvaka jer je u prvoj utakmici s 3:1 pobijedio katarskog viceprvaka El Jaish. Zanimljivo, katarsku momčad vodi bivši francuski reprezentativac Sabri Lamouchi, koji je svojevremeno bio i igrač Parme, Auxerrea, Monaca, Intera, Genoe, Marseillea, a 12 puta nosio je i dres francuske reprezentacije, u vremenu kada su osvajali svjetsko i europsko prvenstvo.

Uzvratni dvoboj polufinala igra se 18. listopada, a pobjednik tog polufinalnog para u finalu će igrati protiv boljeg iz okršaja korejskih Jeonbuk Motorsa i Seoula.