POTPUNO RAZOČARALI

Dvije opasne zablude koje bi Bilića mogle koštati posla

30.09.2016 u 15:11

Bionic
Reading

Nakon katastrofalnog starta sezone i novog visokog poraza od Southamptona ove nedjelje postalo je jasno da Slaven Bilić ovog ljeta nije uspio pojačati svoju momčad, a Simeone Zaza i Alvaro Arbeloa pokazuju se kao opasne zablude koje bi hrvatskog stratega mogle koštati radnog mjesta...

West Ham očajno igra u Premiershipu. Obrana djeluje kao da ni u trećoj ligi ne bi mogla zaustaviti protivničke napadače, a niti u ofenzivnom dijelu londonski klub više ne djeluje moćno. Nakon pet poraza u šest utakmica Slaven Bilić našao se pod velikim pritiskom, a stručnjaci na Otoku ne mogu vjerovati na što odjednom sliči igra 'čekićara'.

'Ne mogu vjerovati kako su loši bili. Vidljiv je bio nedostatak samopouzdanja, ali ti igrači nisu radili svoj posao. S obzirom na prilike, Southampton je trebao pobijediti 6-0', bio je komentar Harryja Redknappa na viđeno u Londonu.

S obzirom na situaciju na terenu, jasno je da Bilić ovog ljeta nije uspio osnažiti svoju momčad. Ayew se odmah teško ozlijedio, Feghouli igra prosječno, a posebno su razočarala dva zvučna imena, Simone Zaza i Alvaro Arbeloa.

Obrana West Hama s Arbeloom na čelu izgleda nikad gore, potpuno je neorganizirana, a bivši branič Reala nerijetko pokazuje zašto prošle sezone nije u Madridu dobivao minutažu na terenu. Možda ga je naš bivši izbornik dobio bez odštete, no definitivno se njime nije usrećio.

Što se Zaze tiče, on je već u Juventusu prošle sezone pokazao značajan pad forme, a još je gori u Premiershipu. Uglavnom se ističe bacanjem i prepirkama sa sucima, dok je njegov konkretni doprinos u napadu dosad bio nikakav.

Kad se promašenim kupovinama pridodaju ozljede i loša forma Payeta, nema sumnje da se Slavenu Biliću loše piše.

'Ovo je moja momčad, moja odgovornost i ja ju prihvaćam u potpunosti. Ako me pitate odustajem li, odgovor je - ne!', naglasio je ipak hrvatski strateg, no ako se ponovi jednako slaba igra i u utakmici protiv Middlesbrougha u subotu, mogla bi ona za Bilića u West Hamu biti i posljednja...