SJAJNI SU

U Dortmundu se stvara momčad koja će srušiti Bayern

24.09.2016 u 12:27

Bionic
Reading

'Žuto-crni' su u posljednja četiri susreta u svim natjecanjima (Bundesliga i Liga prvaka) zabili čak 20 golova. Borussia je ponovno jaka i ozbiljno prijeti Bayernu

U prvoj utakmici 5. kola Bundeslige dortmundska je Borussia pred svojim navijačima svladala Freiburg 3:1. Bila je to četvrta pobjeda 'žuto-crnih' u prvenstvu, no znakovitije je to što je momčad Thomasa Tuchela u posljednja četiri meča zabila čak 20 golova! Prvo je u Ligi prvaka protutnjala Varšavom i Legiju 'počastila' sa šest komada. Istim su rezultatom sredili i Darmstadt, a potom i posrnuli Wolfsburg u gostima (5:1)!

Posljednja žrtva u nizu bio je Freiburg, no na Signal-Iduna-Parku navijači u petak navečer nisu slavili samo pobjedu. Razlog za veselje bio je konačni povratak 'sina razmetnog' - Mario Götze nakon 1248 dana ponovno je istrčao u dresu Borussije pred svojim navijačima. Jedan od najvećih njemačkih talenata ljetos se vratio iz Bayerna u Borussiju kako bi oživio nogometnu karijeru. A tak su mu 24 godine i definitivno je veliko pojačanje.

Slavio se i 100. nastup Pierre-Emerick Aubameyanga za 'crno-žute', a gabonski je napadač feštu začinio zabivši za 1:0... A navijači? Oni su već u neopisivoj euforiji, njihova je momčad ponovno jaka i konkurentna, spremni su ići tako daleko i tvrditi da Borussia već ove sezone može napasti Bayern i skinuti ga s trona. U Dortmundu na titulu čekaju od 2012. godine, možda je ovo sezona u kojoj će Bavarci ponovno pasti?