NEPRAVDA

FIFA odbila žalbu Iraca

20.11.2009 u 12:36

Bionic
Reading

FIFA je u petak potvrdila da se uzvratna utakmica doigravanja za SP 2010. između Francuske i Irske neće moći igrati ponovno, u skladu s pravilima

FIFA je također potvrdila da ni rezultat utakmice ne može naknadno biti promijenjen. A rezultat je bio sljedeći: pobjeda Francuske u Dublinu 1:0 u subotu, 14. studenoga, i 1:1 u srijedu, 18. studenoga, u Parizu nakon produžetaka.

'Odluke suca koje se odnose na igru nisu opozive', ističe FIFA pozivajući se na svoja Pravila igre te dodajući da 'sudac ne može opozvati svoju odluku pod uvjetom da igra nije nastavljena i da  utakmica nije završena.'

'Odluke suca vezane za igru su bez opoziva, uključujući i proglašavanje postignutog pogotka, kao i rezultat utakmice', stoji u petom poglavlju Pravila igre.

'Sudac ne može opozvati svoju odluku osim ako ne shvati da nije dobra ili nakon što se savjetuje s pomoćnim sucem ili četvrtim sucem, a to sve pod uvjetom da igra nije nastavljena ili da utakmica nije gotova', također stoji u istom poglavlju.

Dakle, utakmica Francuska -Irska koja je obilježena slavnom asistencijom rukom Thierryja Henryja za gol Williama Gallasa, završena je rezultatom 1:1 nakon produžetaka.