OBORENI REKORDI

Nogometni menadžer Naletilić rekao veliku istinu o milijunskim transferima

03.09.2016 u 08:29

Bionic
Reading

Marko Naletilić, poznati hrvatski nogometni menadžer s adresom u Milanu, za tportal.hr komentirao je ljetni prijelazni rok s naglaskom na hrvatske nogometaše koji su, kako kaže, bili iznimno traženi

Samo podatak kako su engleski prvoligaši ukupno tijekom ljetnog prijelaznog roka potrošili rekordnih 1,165 milijardi funti dovoljno govori kako u nogometu riječ kriza – ne postoji. Apsolutni rekorder je francuski nogometaš Paul Pogba koji je u transferu teškom nevjerojatnih 120 milijuna eura iz Juventus preselio u Manchester United.

'Samo podatak kako je u engleskoj Premier ligi oboren rekord dokaz je da je nogometni biznis u ekspanziji, bez obzira na krizu koja je još uvijek prisutna. Vlasnici klub iz Engleske i Italije nisu štedjeli novac, ali moram reći kako se domaći vlasnici klubova polako povlače jer ne mogu pratiti trend koji su nametnuli milijarderi iz Kine i Tajlanda. Evo, uskoro ćemo imati i prvi kineski derbi između Intera i AC Milana, a koliko pratim tržište za 10-ak godina će se – nakon što su Rusi puno toga pokupovali - pojaviti i milijarderi iz Indije. Nogomet je jedan od moćnijih biznisa u svijetu bez obzira na krizu', kazao je za tportal.hr Naletilić.

'Naravno da Paul Pogba ne vrijedi 120 milijuna! Naravno da Gareth Bale ne vrijedi 100, koliko ga je platio Real.'

Marko NaletilićCitat

Spomenuli ste engleske prvoligaše koji su tijekom ljetnog prijelaznog roka potrošili više od milijardu funti na transfere. Jesu li ipak neki transferi puno veći nego što je realna cijena igrač ana tržištu?

'Naravno da Paul Pogba ne vrijedi 120 milijuna! Naravno da Gareth Bale ne vrijedi 100, koliko ga je platio Real. I jedan Falcao je plaćen puno više nego što vrijedi što je samo još jedan dokaz kako vrijednost na mercatu nije pokazatelj kvalitete. Kada bismo spomenute igrače trebali uvrstiti među 50 najvećih svih vremena teško da bi upali na listu, a to dovoljno govori. Na ljestvici rekordnih transfera Zinedine Zidane je daleko ispod Pogbe, a kada se gleda igrački još uvijek ne mogu u istu rečenicu', kazao je najveću istinu - tj. ono što svi misle ali ne govore javno - Naletilić koji iza sebe ima stotine odrađenih transfera.

Hrvati su nakon Eura, na kojem su ostavili jako dobar dojam, bili prilično traženi od moćnih klubova?

'To je bilo očekivano i moram istaknuti kako je bio zaista velik interes za najboljih hrvatskim igračima i da se dosta transfera ipak uspjelo ostvariti. Neki nisu mogli iz svojih klubova zbog dobrih ugovora koji su čuvstvo vezani, ali zato je zagrebački Dinamo napravio sjajan posao prodajom Marka Pjace i Marka Roga u dva moćna talijanska kluba kao što su Juventus i Napoli. To je velika stvar za hrvatski nogomet općenito te naravno za hrvatsku reprezentaciju jer sada dva naša mlada igrača igraju u jednoj od najmoćnijih liga svijeta na top razini. Ta dva transfera svakako ulijevaju optimizam uoči početka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje se 2018. Igra u Rusiji', završio je Naletilić.