TRENERI BEZ MILOSTI

Tri neugodna iznenađenja za Hrvate na početku nogometne sezone

23.08.2016 u 13:19

Bionic
Reading

Iza nas je prvi nogometni vikend u najuglednijim ligama Europe, tijekom kojeg su zablistali Alen Halilović, Duje Čop i Marko Livaja, a neugodno su iznenadili malom ili nikakvom minutažom Šime Vrsaljko, Marko Pjaca i Ivan Perišić...

Hrvatski nogometaši gotovo svakog vikenda igraju važnu ulogu u utakmicama najjačih liga Europe, što je bio slučaj i ovaj put, a svojim golovima Halilović, Čop i Livaja najavili su odličnu sezonu i nametanje izborniku Čačiću.

No, neki od uglednih naših igrača ne mogu biti zadovoljni kako je prošao prvi nogometni vikend sezone. Prije svega Ivan Perišić kojeg je novi trener Intera Frank de Boer iz nepoznatog razloga bacio na klupu. Ušao je tek u 61. minuti i nije mogao pomoći izbjeći poraz 2:0 kod Chieva. Valjda će nizozemski trener sada shvatiti da mu treba jedan od najboljih igrača proteklog Eura od prve minute.

Još gore je prošao Šime Vrsaljko kod Diega Simeonea. Nije u prvoj utakmici protiv Alavesa bio niti na klupi, a španjolska Marca to naziva 'odlukom stručnog stožera'. Nejasno je zašto je Argentinac ostavio skupocjeno pojačanje iz Sassuola na tribinama, očito nije bio potpuno spreman. Razočaravajućih 1:1 na Calderonu pokazuje da bi ipak dobro došao crveno-bijelima.

Treći Hrvat koji neće pamtiti po dobrome prvo kolo je svakako Marko Pjaca. Sjajni mladi krilni napadač odsjedio je na klupi cijelu utakmicu protiv Fiorentine i to bi se moglo nastaviti, jer velika je gužva u ofenzivi torinskog kluba koji baš ni ne igra taktički onako kako bi prodornom Pjaci najviše odgovaralo. No, sezona je duga, Allegri će ga sigurno prije ili kasnije isprobati. Predobar je igrač da bi se potpuno izgubio na klupi Juventusa...