U UGLEDNOM DRUŠTVU

Tri Hrvata među najskupljim nogometnim transferima ljeta

03.08.2016 u 11:11

Bionic
Reading

Gonzalo Higuain i dalje je najskuplje plaćeni nogometaš ovog ljeta, a na listi igrača za koje su klubovi dali deset ili više milijuna eura našli su se i Marko Pjaca, Šime Vrsaljko te Andrej Kramarić...

Ljetni prijelazni rok ulazi u svoj završni mjesec, a španjolski dnevnik Marca donosi listu od sedamdesetak nogometaša za koje su bogati klubovi dali deset ili više milijuna eura tijekom prijelaznog roka.

Od hrvatskih nogometaša najskuplji na toj listi svakako je Marko Pjaca za kojeg Juventus plaća Dinamu čak 23 milijuna eura. Nije jeftin bio ni Šime Vrsaljko za Atletico Madrid koji je morao isplatiti 16 milijuna eura talijanskom Sassuolu.

Za razliku od Alena Halilovića koji je jeftino prodan za 5 milijuna eura HSV-u, na prestižnoj listi ipak se našao i Andrej Kramarić, jer se vjeruje da je Hoffenheim otkupio njegov ugovor od Leicestera za 10 milijuna eura.

Što se tiče najskupljih transfera ljeta, u iščekivanju Pogbinog transfera u Manchester United na vrhu je i dalje Gonzalo Higuain, za koga je Juventus Napoliju dao čak 90 milijuna eura. Drugo mjesto drži Hulk kojeg je Šangaj doveo iz Zenita za 60 milijuna eura, a treći i dalje Granit Xhaka kojeg je Arsenal otkupio od M'gladbacha za 45 milijuna eura.