MICHAEL O DIEGU

Schumacher ne vjeruje u Maradonine trenerske sposobnosti

30.12.2008 u 12:07

Bionic
Reading

Michael Schumacher ne dijeli mišljenje navijača koji su oduševljeni time što je Maradona preuzeo argentinsku reprezentaciju. Schumi čak ne vjeruje ni da se Diego riješio svojih poroka

I dok u velikom dijelu svijeta Diego Maradona ima poklonike koji mu se doslovno klanjaju, na drugom kraju postoje oponenti. Nogometni svijet je s oduševljenjem prihvatio vijest da je slavni Diego preuzeo argentinsku reprezentaciju.

S obzirom na igračko znanje kakvo ima te neupitnu karizmu, mnogi ovom izboru nisu zamjerili činjenicu da Maradona nikad nije ozbiljnije trenirao jedan klub. Niti mu nisu zamjerili probleme s drogom i još širok popis grijeha. Ono malo što je vodio bilo je, blago rečeno, loše. No argentinski nogometni savez je ponajboljem nogometašu svih vremena ipak dodijelio izborničku funkciju.

Danas argentinska reprezentacija kamo god da dođe dovodi nogometne zaljubljenike do ekstaze. Samo zbog Diega. Argentina je danas možda i jedina reprezentacija na svijetu u kojoj je izbornik veći od nje same.

I dok običan nogometni puk uživa u Maradoni u bilo kakvoj formi, dotle neke druge zvijezde ne vjeruju Diegu i njegovoj sposobnosti da vodi reprezentaciju.

Najbolji vozač Formule 1 svih vremena, Michael Schumacher, u razgovoru za talijansku La Repubblicu kritizirao je Maradonu.

'Maradona je osoba koja ima stalnu potrebu da bude u središtu zanimanja. Teško je vjerovati da bi se njegova krhka osobnost mogla ojačati. Njegov povratak u sport i oporavak nakon svih nedaća bi bilo nešto lijepo za sport, no u to možete vjerovati jedino ako vjerujete u bajke', smatra Schumi.