DEVETI KRUG

'Slučaj' Higuain: Napolitanci ne mogu biti jasniji

23.07.2016 u 18:41

Bionic
Reading

Napoli je pred završetkom najunosnijeg transfera u klupskoj povijesti, ali stanje na Sao Paulu daleko je od euforičnog

Gonzalo Higuain je pred potpisom gotovo 100 milijuna eura vrijednog transfera u Juventus i u Napulju vlada navijačka konsternacija. Vrući južnjaci svom će igraču zaželjeti sreću ukrca li se 'na bilo koji vlak' osim onoga za Juventus.

A Higuain je, prateći onu kukavičku: Ako ne možeš protiv njih - pridruži im se; odabrao baš taj.

Došao je prije tri godine iz madridskog Reala i u 146 nastupa upisao 91 gol. Prošle sezone igrao je najbolji nogomet života i privukao pažnju većine nogometnog svijeta. Mogao je birati kamo će, no najuzbudljiviji mu se učinio projekt Juventusa koji je pred prodajom Pogbe i planirana sredstva (Pjanić, Benatia, Alves, Lemina, Marko Pjaca...) ulaže u pojačanja kojima će vrlo vjerojatno demolirati talijansku konkurenciju i ući u uski krug kandidata za osvajanje Lige prvaka.


Osvojio je u karijeri 'samo' tri naslova prvaka. Sva tri u sedam sezona s Realom. U protekle tri uzeo je jedan kup i u godini u kojoj će napuniti 29 godina odlučio krenuti u berbu. Juventus je gotovo garancija trofeja, ali na gostovanju kod Napolija čeka ga vrlo neugodno iskustvo. Mrvicu naznaka je već dobio putem društvenih mreža...