JESEN U NOVIGRADU

Ovaj će turnir biti hit; stižu klubovi na razini Lige prvaka!

24.07.2016 u 12:18

Bionic
Reading

Desetodnevne pripreme omladinskog pogona Manchester Cityja u Novigradu su završene, ali domaćini nemaju puno vremena za odmor jer već najesen biti će domaćini jakom međunarodnom turniru za U-16 momčadi

reći put u posljednje četiri godine, istarski je Novigrad bio domaćin nogometnoj akademiji Manchester Cityja, odnosno mlađim selekcijama ovog engleskog velikana. Naravno, i to ne na lijepe oči već zbog ogromnog truda koji su uložili u pripremu objekata, ali i svega što je potrebno klubu na tako visokoj profesionalnoj razini.

Jedan od najzaslužnijih za dobivanje povjerenja Manchester Cityja je i Ives Čakarun, koji se primio još jednog velikog projekta.

Naime, od 13. do 16 listopada u Novigradu će se održati Istria Youth Cup, odnosno turnir U-16 momčadi. I to pazite kojih klubova - Milana, Rome, Manchester Cityja, Tottenhama, Red Bull Salzburga i Dinama.

'Da, primili smo se organiziranja tog turnira jer želimo i igračima u tim dobnim kategorijama omogućiti međusobno upoznavanje ali i odmjeravanje snaga. Već se zna da će u jednoj skupini biti Manchester City, Roma i Red Bull Salzburg, odnosno u drugoj Tottenham, Milan i Dinamo. Nakon odigravanja utakmica po skupinama, svatko sa svakim, momčadi će igrati za plasman', rekao je Ives Čakarun te dodao kako je želja da ovaj turnir izraste u tradicionalni.

Prakse i iskustva u tome ima jer već godinama u Novigradu organizira i Istria Winter Cup. Ovi pak klubovi, čija imena zvuče impresivno, jamstvo su posjećenosti. A s obzirom na to tko će sve biti u klupskim delegacijama, jasno je da je i njima cilj sudjelovati na takvom turniru.

'Već sada su nam dolazak potvrdili Brian Marwood iz Manchester Cityja, Paul Mitchell iz Tottenhama, Fillipo Galli iz Milana... Znači, sve vodeći ljudi omladinskih pogona tih klubova.'

Ono što vam je veliko olakšanje jest činjenica da uz sebe imate već uhodanu i uigranu ekipu koja zna što treba sportašima.

'Apsolutno. I na tome svima treba skinuti kapu, počevši od gđe. Zrinke Bokulić iz hotela Aminess, koji će i ovom prilikom biti domaćini mladim momčadima, pa do TZ Novigrada koja nas uredno prati u svim našim akcijama i koja je prepoznala važnost ulaganja u sportski turizam', zaključio je Čakarun.