PRŠTI OPTIMIZAM

Ćiro: Opaka smo ekipa, a Portugalci će osjetiti pakao

16.11.2009 u 18:59

Bionic
Reading

Izbornik BiH Ćiro Blažević gostovao je na jednoj od televizija u BiH te još jednom iskazao optimizam glede uzvratne utakmice protiv Portugala. Tvrdi da je sve veći optimist kako se bliži početak utakmice. Jer, smatra Ćiro, BiH je zaje… reprezentacija

Prva utakmica odigrana u Lisabonu daje za pravo reprezentaciji Bosne i Hercegovine da gaji optimizam. Gostujući u emisiji Hayat Sport, Miroslav Blažević najavio je da sprema pakao Portugalcima u Zenici.

'Što je srijeda bliže, ja sam veći optimist. Fale nam tri značajna igrača, no mislim da sam našao rješenje kojim ćemo se moći suprotstaviti Portugalu i realizirati rezultat koji svi sanjamo. Nismo mogli dobiti opasnijeg protivnika od Portugala, no neke pojedinosti mi daju za pravo da se nadam', započeo je 'trener svih trenera'.

'Misimović je izuzetno važan za našu igru, a u Lisabonu nije imao svoj dan. Također niti Džeko, a niti Ibišević, što znači da tri važna igrača nisu dala svoj maksimalni doprinos u Lisabonu, a ipak smo odigrali ravnopravnu igru s momčadi koja je ponajbolja u Europi i svijetu. To samo potvrđuje da smo mi jedna opaka ekipa i nije lako s nama', kazao je Blažević te se osvrnuo na promjene koje će morati napraviti u uzvratnoj utakmici u Zenici zbog činjenice da zbog kartona neće moći računati na Rahimića, Spahića i Muratovića.

'Bajramović će preuzeti poziciju Rahimića, Pandža će na mjesto Spahića, Pjanić umjesto Muratovića, a s njima dobivamo momčad koja obećava i vrlo je potentna i vrlo odlučna. Pred nama još ima treninga, no zasad je to najbolje rješenje', smatra Blažević.

'Navijači nas dodatno obvezuju na dobru igru i želim da Portugalcima u uzvratu priredimo pravi pakao. Činjenica je da su Portugalci bolji od nas, ali ne pobjeđuje uvijek bolji. Cijela Europa navija za Bosnu i Hercegovinu i to je ono što raduje i, znajte, svi se nadaju da ćemo napraviti čudo.'

'Nikad ne zaboravim igračima kazati da daju posljednji atom snage za svoj napaćen narod. Mi smo divan narod, ali i zajeban. Mi smo u stanju bez kompleksa doći na stadion od 60 tisuća gledatelja i pošteno odigrati utakmicu s momčadi čiji samo jedan igrač vrijedi dva puta više nego moja reprezentacija', završio je Ćiro.