VRAĆA SE JOHAN CRUYFF

Fifa spriječila sukob Barcinih legendi

15.11.2009 u 19:36

Bionic
Reading

Nizozemski nogometni stručnjak Johan Cruyff (62) debitirat će na klupi reprezentacije Katalonije 22. prosinca u prijateljskom susretu protiv Argentine

Utakmica će se igrati na stadionu Camp Nou, a argentinski izbornik Diego Maradona neće smjeti sjediti na klupi jer je danas suspendiran na dva mjeseca zabrane obnašanja svoje dužnosti zbog neprimjerenih komentara koje je izrekao nakon što je njegova reprezentacija pobijedila Urugvaj 1:0 i izborila plasman na SP.

Cruyff je za novog izbornika Katalonije izabran početkom mjeseca umjesto Perea Gratacosa, koji je vodio katalonsku reprezentaciju u šest prijateljskih susreta u protekle tri godine. Cruyff je igrao u Barci u razdoblju od 1973. do 1978. godine, a nakon završetka igračke karijere bio je trener katalonskog kluba od 1988. do 1996. S Barcom je kao trener osvojio naslov prvaka Europe (1992) i četiri španjolska prvenstva. No, trenerskim poslom nije se bavio već 13 godina.

Katalonija i Argentina do sada su odigrale dvije međusobne utakmice i u obje su slavili 'Gauči'. U svibnju prošle godine na Camp Nou 1:0, a u prosincu 2004. godine na istom stadionu je bilo 3:0.