DEŽELA SE JOŠ NADA

Rusija dominirala, Slovenci zabili važan gol

14.11.2009 u 19:05

Bionic
Reading

Od dva hrvatska susjeda koji su još u igri za SP, prvi su na teren istrčali Slovenci. Prilikom ždrijeba se činilo da su Rusi najveći favoriti u preostalim europskim dvobojima, ali Slovenija se kući vraća s aktivnim rezultatom

Hiddinkov sastav poveo je u 40. minuti kada je Dinjar Biljdetinov primirio dodavanje, lažnjakom bacio dvojicu Slovenaca na pod i rutinski pogodio mrežu Handanoviča. Isti je igrač u 52. minuti zabio novi gol, ovaj put na asistenciju Aršavina. Rusija je dominirala, izvještaj kaže kako Slovenija nije došla ni blizu vratara Akinfejeva.

Pavljučenko i Biljadetinov imali su još dvije dobre prilike glavom, no rezultat nije se mijenjao, i onda je došao odgovor.

Slovenci su preko svoje 23-godišnje rezerve Nejca Pečnika utišali Lužnjiki. Akinfejev je obranio snažan udarac Iliča, ali lopta je došla na noge Pečniku koji baca u delirij prisutne Slovence. Imali su gosti i dobru priliku za izjednačenje u 92. minuti, no rutinirani ruski vratar sjajnom intervencijom jednu visoku loptu izbio je ispod svoje grede.

Slijedi više nego zanimljiv uzvrat u Sloveniji za četiri dana.