ZBOGOM NAKON SP-A

Ronaldo zbog ozljeda završava karijeru

15.11.2009 u 22:25

Bionic
Reading

Jedan od najboljih nogometaša svih vremena, brazilski napadač Ronaldo, kaže da igra posljednju sezonu u bogatoj karijeri. Ipak, ne čini se da je potpuno siguran u tu odluku

Nakon bravuroznih 15 godina koje je poklonio europskom nogometu, 'il fenomeno' drugu sezonu igra za Corinthians u rodnom Brazilu i uživa. No, osjeća teret brojnih ozljeda koje su mu nanijeli nemoćni braniči u talijanskoj ligi.

Ronaldo i dalje terorizira obrane

'Od povratka u domovinu događaju mi se predivne stvari, ali moja namjera je nakon Svjetskog prvenstva reći zbogom nogometu', kaže Ronaldo za Estadao TV i odmah u idućoj rečenici otkriva i unutarnje dileme:

'Ne bih želio izgubiti poseban odnos s navijačima koji ovdje imam. Tijelo traži odmor, iza mene je nevjerojatna priča o ozljedama, patnji i terapijama, ali istodobno i uživam igrajući za Flamengo. Zbunjuje me to, preda mnom je teška odluka.'

Ipak, prije nego što kopačke objesi o klin, ima još jednu veliku želju.

'Želim osvojiti još jedno svjetsko prvenstvo s Brazilom.'

U Brazilu se masovno potpisuje peticija kojom se apelira na izbornika Dungu da briljantnog napadača uvrsti u sastav za Južnu Afriku. Ronaldo je na popisu sudionika SP-a kontinuirano od 1994. godine, osvojio je dva naslova, a s 15 pogodaka je najbolji strijelac u povijesti svjetskih smotri.

Uz to, na posljednja tri prvenstva ('94. uopće nije igrao) je zabio barem po tri gola, a adut mu je i aktualna statistika. U 35 nastupa za Flamengo nakon povratka zabio je 22 gola. Jasno je da Dunga raspolaže širokom lepezom kvalitetnih napadača, ali bilo bi lijepo još jednom vidjeti nekada nezaustavljivog Ronalda u društvu najboljih igrača svijeta.