A BROCCHIJEV NASLJEDNIK JE...

Berlusconi prodao klub, Milan odmah dobio novog trenera!

29.06.2016 u 10:20

Bionic
Reading

Vincenzo Montella novi je trener talijanskog prvoligaša Milana s kojim je potpisao dvogodišnji ugovor, objavio je talijanski klub u srijedu na svojim službenim stranicama

Montella (42), bivši trener Fiorentine i Sampdorije, sjest će na klupu Milana 1. srpnja i zamijenit će Cristiana Brocchija koji je preuzeo privremeno vođenje kluba nakon što je Siniša Mihajlović smijenjen u travnju.

Bivši napadač trenirao je i Cataniju nakon igračke karijere koja ga je odvela u Empoli, Genou, Sampdoriju i Romu, kao i nakratko u Englesku gdje je branio boje Fulhama 2007. godine.

Montella, koji je preuzeo Sampdoriju u studenom prošle godine i odveo je do 15. mjesta u Serie A, odigrao je 20 utakmica za talijansku reprezentaciju između 1999. i 2005. i zabio je tri gola u reprezentativnom dresu.

'Vjerujemo da će stil igre novog trenera Rossonera biti temelj važne, plodne i pozitivne suradnje', stoji u priopćenju kluba.

Milan, koji je izgubio od Juventusa u talijanskom kupu prošlog mjeseca, prošlu je sezonu završio na sedmom mjestu i treću godinu zaredom propustit će europska natjecanja.

Istovremeno, iz neslužbenih, ali bliskih izvora kluba, doznaje se kako je Silvio Berlusconi dogovorio s kineskim partnerima prodaju 80 posto dionica po cijeni od 750 milijuna eura, s time da bi novi vlasnici na sebe preuzeli i 240 milijuna eura duga kluba.

Pregovori su kasnili tri mjeseca zbog Berlusconijevih zdravstvenih problema.