SLUŽBENO

Genijalni Hrvat koji je šokirao nogometnu Europu ima novi klub

28.06.2016 u 20:02

Bionic
Reading

Ivan Jurić i službeno je postao trener talijanskog prvoligaša Genoe nakon što je prošle sezone napravio najveću senzaciju na klupi Crotonea

Hrvatski stručnjak stavio je potpis na višegodišnji ugovor s Genoom, a to su putem službene web-stranice potvrdili i iz kluba.

'Genoa potvrđuje kako je Ivan Jurić službeno postao trener prve momčadi. Također, objavljujemo da će pomoćni trener biti Stjepan Ostojić dok će ulogu tehničkog kolaboratora preuzeti Alberto Corradi', službeno je potvrdila Genoa te objavila biografiju Jurića.

Podsjećamo, Jurić je prošle sezone uveo Crotone u elitni razred talijanskog nogometa. U Serie B Crotone je bio klub s jednim od najmanjih proračuna u ligi i svi su mu predviđali grčevitu borbu za ostanak. No, na iznenađenje svih, momčad s juga Apeninskog polutoka na uvjerljiv način je, po prvi puta u svojoj 93-godišnjoj povijesti, izborila Serie A i to pod vodstvom hrvatskog trenera.

Neki su za ovaj senzacionalni uspjeh govorili da je čak i čudesniji od onoga da je Leicester City postao prvak Engleske, ako su uzme u obzir da je Crotone raspolagao sa samo nekoliko milijuna eura.