COPA AMERICA

Argentina izgubila finale; Messi objavom šokirao cijelu naciju

27.06.2016 u 11:48

Bionic
Reading

U finalu Copa Americe Čile je nakon jedanaesteraca svladao Argentinu s 4:2 (0:0), a poslije utakmice od dresa Gauča oprostio se Lionel Messi

Bila je to repriza lanjskog finala, a pobjednik je opet bio Čile. Pred više od 80 tisuća gledatelja na stadionu u New Jerseyju nije bilo golova, a spomenimo kako su u prvom poluvremenu obje reprezentacije ostale s igračem manje - Marcosom Rojom (Argentina) i Marcelom Diazom (Čile).

Kod izvođenja penala Čile je bio uspješniji jer kod njih s bijele točke nije zabio samo Vidal, dok su kod Argentine promašivali Messi i Biglijina.

Gaučosi su od 1993. izgubili u svih sedam finala u kojima su nastupili, na konfederacijskom kupu 1995., 2005.; na Copa Americi 2004., 2007., 2015., 2016. i na svjetskom prvenstvu 2014., a poslije susreta šokirao ih je Lionel Messi.

'Moja karijera u reprezentaciji je gotova. Učinio sam koliko sam mogao. Boli me što nisam postao prvak. Donio sam odluku. To je to, puno sam pokušavao, trudio se, ali tako se trenutno osjećam. Jako je tužno da nam se to opet događa, a još sam ja promašio važan jedanaesterac', rekao je Messi.

No izgleda kako Messi nije jedini koji se oprostio jer su odlazak iz reprezentacije najavili Sergio Aguero i Javier Mascherano.