VELIKI JUBILEJ PROTIV ORANJA

Buffon: Kad ne budem trebao Italiji, odoh u penziju

13.11.2009 u 16:30

Bionic
Reading

Jedan od najboljih vratara posljednjeg desetljeća Gianluigi Buffon na leđima tek 31 godinu, no u subotu će protiv Nizozemske upisati stoti nastup za talijansku reprezentaciju. Kaže da mu je nacionalni dres velika inspiracija i da će bez tih utakmica motivacija nestati

Buffon je za Italiju debitirao 1997, dok je još bio tinejdžer, ali reprezentacija mu je bila i ostala epicentar karijere.

'Učinio sam sve što je u mojoj moći da nastupima na ovom susretu i uspio sam se vrlo brzo oporaviti od gripe. Stota utakmica? Lijepa brojka, ali još uvijek samo brojka. Nije da će mi biti zadnja', kaže Buffon i otkriva plan ostatka karijere:

'Nacionalni tim mi je strašno važan i uz 'azzure' ću vezati ostatak igračkog staža. Kada me više ne budu zvali u reprezentaciju, otići ću iz nogometa.'

Ipak, to se neće dogoditi tako skoro. Čovjek je već godinama na vrhuncu forme i pred njim je još puno dobrih sezona. Ipak, ova će biti nakratko prekinuta zbog operacije koljena kojoj će se Buffon podvrgnuti nakon derbija s Interom i dvoboja Lige prvaka s Bayernom.