ISKUSTVO I ZRELOST

Niko Kranjčar dvije sezone u Rangersima: Oduševljeni smo!

23.06.2016 u 12:23

Bionic
Reading

Škotski nogometni velikan u četvrtak je objavio kako je potpisao dvogodišnji ugovor s bivšim hrvatskim reprezentativcem, 31-godišnjim Nikom Kranjčarom.

Kranjčar je u Rangers stigao kao slobodan igrač nakon što je prošla tri mjeseca proveo u New York Cosmosu, koji se natječe u NASL-u, svojevrsnoj američkoj drugoj ligi za koji je odigrao sedam utakmica i postigao jedan pogodak.

'Oduševljeni smo što smo osigurali igrača Nikinih kvaliteta. Ovo pokazuje kako želimo postići balans između mladih, gladnih igrača s onima koji imaju neophodno iskustvo i zrelost', rekao je menadžer Rangersa Mark Warburton.

Kranjčar je već šesti novi igrač u redovima Rangersa, koji su se vratili u najviši rang škotskog nogometa nakon četiri sezone provedene u nižim ligama zbog financijskih problema.

Kranjčar je od 2004. do 2013. godine upisao 81 nastup i postigao 16 pogodaka za hrvatsku reprezentaciju.

Kranjčar je karijeru započeo u zagrebačkom Dinamu u kojemu je bio i najmlađi kapetan u povijesti kluba, no 2005. godine prešao je u splitski Hajduk iz kojega je otišao u Portsmouth. Uslijedile su epizode u Tottenham Hotspuru, Dinamu iz Kijeva i Queens Park Rangersima prije no što je u ožujku otišao u New York Cosmos.

Zanimljivo, istog dana kada je Niko službeno potvrđen kao igrač Rangersa i njegov otac Zlatko Cico Kranjčar potvrđen je kao novi trener GNK Dinamo u koji se vraća nakon 18 godina.