ŽDRIJEB ODLUČIO

Dinamo izvukao Vardar na otvaranju Lige prvaka

20.06.2016 u 14:52

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni prvak zagrebački Dinamo za prvog će suparnika u kvalifikacijama za Ligu prvaka imati skopski Vardar, odlučeno je u ponedjeljak ždrijebom u sjedištu Europskog nogometnog saveza u Nyonu

Dinamo započinje svoj put u drugom pretkokolu. Makedonski prvak Vardar će biti domaćin u prvoj utakmici, koja će biti odigrana 12. ili 13. srpnja, a uzvrat na Maksimiru bit će 19. ili 20. srpnja.

Momčad koja bude bolja u dvije utakmice izborit će mjesto u trećem pretkolu, odnosno pretposljednjem krugu kvalifikacija za grupnu fazu UEFA Lige prvaka.

'Osvojili su naslov u svojoj državi tako da su sigurno kvalitetna momčad i neugodan suparnik za kojeg se moramo dobro pripremiti. Pogledajte samo Europsko prvenstvo na kojem iz utakmice u utakmicu vidimo kako su uvjetno rečeno 'mali' sve bliže 'velikima' tako da danas više zaista nema laganih utakmica,' komentirao je ždrijeb Zoran Mamić pa dodao:

'Naravno, mi smo favoriti, bolja momčad i vjerujemo u prolaz dalje. Znamo koji su naši ciljevi, u ovoj fazi natjecanja nema mjesta za popravak i cilj je što se bolje pripremiti te dočekati ove utakmice spremni. Sigurno da nećemo biti na vrhuncu forme, to na koncu nije niti cilj početkom srpnja, ali moramo biti jako dobri da bi ostvarili naše želje i prošli dalje.'

Goce Sedlovski se vraća u Maksimir

Bivši nogometaš Dinama Goce Sedloski vraća se u Maksimir, ali ovoga puta u ulozi glavnog trenera Vardara. Goce Sedloski je u Dinamovom dresu proveo sedam sezona i za to vrijeme osvojio tri naslova prvaka, triput osvajao Hrvatski kup i dvaput superkup. Igrajući u spomenutim natjecanjima kao i u utakmicama Lige prvaka i Europske lige, Sedloski je za Dinamo nastupio 191 put te postigao 35 pogodaka. Zbog svojih igračkih i liderskih sposobnosti, Sedloski je dogurao do statusa kapetana Dinama. Rekorder je sa 100 nastupa za makedonsku reprezentaciju u kojoj je postigao osam pogodaka.

U trenerske se vode otisnuo nedugo po završetku igračke karijere 2011. godine, prvo kao pomoćnik u austrijskom Mattersburgu, a kasnije kao glavni trener u makedonskom prvoligašu Horizontu iz Turnova. U Vardar je stigao uoči pretprošle sezone, prvo u ulozi sportskog direktora, a od prošle sezone je preuzeo vođenje momčadi te obranio naslov prvaka Makedonije.

Vardar je samo jednom, u sezoni 2003/04. prošao do 3. pretkola Lige prvaka, a prošle ga je sezone u drugom pretkolu izbacio ciparski APOEL zahvaljujući golu postignutom u Skopju, iako je ukupan rezultat u dvije utakmice bio 1-1.

U igračkom kadru, uz skupinu iskusnih 30-godišnjaka koji su mahom bivši makedonski reprezentativci, Sedloski ima aktualnog člana nacionalne momčadi, 21-godišnjeg veznjaka Bobana Nikolova. Od stranaca se ističe brazilski veznjak Juan Felipe, armenski branič Hovhannes Hambardžumjan i novopridošli kolumbijski napadač Jhon Obregon.

Prvo pretkolo Lige prvaka (28/29. lipnja i 5/6. srpnja)

Meč 1: Flora Tallinn (Estonija) - Lincoln (Gibraltar)
Meč 2: The New Saints FC (Wales) - Tre Penne (San Marino)
Meč 3: Valletta (Malta) - B36 Torshavn (Farski Otoci)
Meč 4: Santa Coloma (Andora) - Alaškert (Armenija)

Drugo pretkolo Lige prvaka (12/13. srpnja i 19/20. srpnja)

Vardar (Makedonija) - GNK DINAMO (HRVATSKA)
Qarabag (Azerbajdžan) - F91 Dudelange (Luksemburg)
Hapoel Beer-Sheva (Izrael) - Sheriff (Moldavija)
Olimpija Ljubljana (Slovenija) - TrenčIn (Slovačka)
Salzburg (Austrija) - Liepaja (Latvija)
The New Saints FC (Wales)/Tre Penne (San Marino) - APOEL (Cipar)
Zrinjski (Bosna i Hercegovina) - Legia Varšava (Poljska)
Ludogorec Razgrad (Bugarska) - Mladost Podgorica (Crna Gora)
Dinamo Tbilisi (Gruzija) - Santa Coloma (Andora)/Alaškert (Armenija)
Skënderbeu* (Albanija) - Ferencvarosi (Mađarska)
Žalgiris Vilnius (Litva) - Astana (Kazahstan)
BATE Borisov (Bjelorusija) - SJK Seinajoki (Finska)
Valletta (Malta)/B36 Torshavn (Farski Otoci) - Crvena zvezda (Srbija)
Rosenborg (Norveška) - IFK Norrköping (Švedska)
Dundalk (Rep. Irska) - FH Hafnarfjordur (Island)
Flora Tallinn (Estonija)/Lincoln (Gibraltar) - Celtic (Škotska)
Crusaders (Sj. Irska) - Kopenhagen (Danska)

* Skënderbeu je uvjetno uvršten u ždrijeb, ovisno o ishodu slučaja koji se vodi pred Sudom za sportsku arbitražu, a ročište je zakazano za 5. i 6. srpnja.