RJEŠENJE U SKUPINI A

Copa: Domaćin se provukao i lijepa golijada

12.06.2016 u 09:39

Bionic
Reading

Pobjedom nad Paragvajem od 1-0 nogometaši SAD-a pridružili su se Kolumbiji u četvrtfinalu Copa Americe Centenario, dok su Kolumbijci porazom 2-3 od Kostarike završili natjecanje u skupini A

U utakmici odigranoj u Philadelphiji, reprezentaciji domaćina prigodnog izdanja Copa Americe bila je potrebna pobjeda za osiguranje plasmana u četvrtfinale. Amerikanci su do nje stigli zahvaljujući pogotku Clinta Dempseyja iz 27. minute. Američki nogometaši morali su gotovo čitavo drugo poluvrijeme, od 48. minute, braniti stečenu prednost s desetoricom igrača, nakon što je Yedlin u razmaku od jedne minute uspio skupiti dva žuta kartona. Vratar SAD-a Brad Guzan bio je na iskušenjima, ali je uspio sačuvati svoju mrežu netaknutom.

Druga utakmica posljednjeg kola skupine A, koja je igrana u Houstonu, bila je prestižnog karaktera jer su Kolumbijci već u prva dva kola s dvije pobjede osigurali plasman u četvrtfinale, a Kostarikanci nisu mogli prestići SAD-a te su izgubili izglede za plasman u nokaut fazu. Kostarika je završila turnir pobjedom 3-2. Strijelci za pobjednike bili su Vanegas (2) i Borges (58), a pomogao im je i kolumbijski reprezentativac Fabra, koji je prvo u 6. minuti izjednačio na 1-1, a u 34. minuti poslao loptu u vlastitu mrežu. Moreno je u 73. minuti ublažio poraz Kolumbije koja će u četvrtfinale kao drugoplasirana iz skupine A i ide na pobjednika skupine B, a to će najvjerojatnije biti Brazil. Amerikanci će kao pobjednici skupine A u četvrtfinalu igrati protiv drugoplasirane momčadi iz skupine B.


U noći s nedjelje na ponedjeljak na rasporedu su utakmice završnog kola u skupini B, u kojima se sastaju Ekvador - Haiti (0.30 sati) i Brazil - Peru (2.30 sati). Brazil i Peru imaju po četiri boda, Ekvador dva, a Haiti je bez bodova i bez izgleda za plasman u četvrtfinale.

Skupina A

SAD - Paragvaj 1-0
Kolumbija - Kostarika 2-3

Ljestvica

1. SAD 3 2 0 1 5-2 6
2. Kolumbija 3 2 0 1 6-4 6
3. Kostarika 3 1 1 1 3-6 4
4. Paragvaj 3 0 1 2 1-3 1