BITKA NA WEMBLEYU

Sve oči uprte u Ligu prvaka, ali ovaj meč donosi puno više novca

28.05.2016 u 14:32

Bionic
Reading

Nema sumnje da je današnji sportski epicentar Europe San Siro. Madridski Real i Atletico odlučit će o novom europskom prvaku, no u 'zavjetrini' tog dvoboja igra se utakmica u Londonu u kojoj su ulozi - nevjerojatni

Hull City je patio krajem prošle sezone. Ispali su iz Premiershipa, no nakon iznimno duge i naporne sezone večeras u 18 sati na Wembleyu imaju priliku za ekspresan povratak u englesku elitu. Na posljednjoj stepenici prema igračkom i financijskom raju elitnog razreda čeka ih slavni Sheffield Wednesday.

Četverostruki prvaci iz Sheffielda, koji iduće sezone obilježavaju 150. rođendan kluba nisu u Premierligi bili od 2000. godine i sada je pred njima zlatna prilika. Njihov povratak bi dodatno obogatio ligu, ali sve će morati zaslužiti pred 80 tisuća ljudi u najvažnijoj utakmici života većine igrača koji će istrčati na travnjak.


Osim prvoligaškog statusa, koji je uvjerljivo najveća nagrada za trud i zalaganje, u ovoj utakmici je na stolu više od 100 milijuna funti! Daleko više nego na blještavom okršaju u Milanu... U slučaju trijumfa Hulla bivši Jelavićev klub će zaraditi otprilike 110 milijuna funti, a ukoliko prvoligaši postanu 'sove' iz Sheffielda nagrada će (zbog daleko duljeg izbivanja iz prvoligaškog društva) zastati na zapanjujućih 170 milijuna funti. Više nego dovoljno za 'pristojan ljetni šoping' i nužna pojačanja koja će i jednima i drugima trebati za bitku s najboljim engleskim klubovima.

Ovako igra Sheffield W. Tijekom zime u kupu su 'razbili' Arsenal