SVLADANA MoldAVIJA

Čačić zadovoljan: Neki igrači su se pokazali!

30.05.2016 u 12:01

  • +5

Prijateljska utakmica: Hrvatska - Moldavija

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Bionic
Reading

'Dobio sam dosta podataka tijekom utakmice protiv Moldavije,' kazao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić nakon minimalne pobjede 'vatrenih' u prijateljskom susretu igranom u Koprivnici.

Pogodak odluke zabio je Andrej Kramarić u 9. minuti utakmice.

'Zadovoljan sam jer se nismo posebno pripremali za ovu utakmicu jer se nalazimo u sred priprema. Rezultat je samo 1-0 premda smo dominirali, imali dosta prilika i tri puta uzdrmali okvir gola. No nismo bili precizni,' kazao je izbornik Čačić.

Hrvatski izbornik nije želio otkriti s kojim igračima je bio posebno zadovoljan.

'Dobio sam dosta podataka. Ne želim isticati pojedince, ali neke igrači su pokazali da se na njih može ozbiljno računati,' poručio je Čačić.

Izbornik je prokomentirao i 'čestitku' koju su HNS i reprezentacija dobili iz sjedišta FIFA-e. Krovna nogometna organizacija je kaznila hrvatsku reprezentaciju s dvije utakmice igranja bez gledatelja, te novčanom kaznom od 150.000 švicarskih franaka zbog neprimjerenog ponašanja dijela navijača na prijateljskim susretima protiv Izraela u Osijeku te protiv Mađarske u Budimpešti.

'Teško je komentirati ovu kaznu. Ovo je ozbiljna poruka FIFA-e i sport i sportaši neće moći sami riješiti ove probleme. Ukupno ćemo pet utakmica biti bez gledatelja što je veliki hendikep,' komentirao je Čačić.

Strijelac jedinog pogotka Kramarić bio je zadovoljan zbog postignutog gola, ali i nezadovoljan zbog ozljede koju je zadobio.

'Željeli smo uvjerljiviju pobjedu zbog naših navijača, ali bila je to teža utakmica nego što smo očekivali. Moldavija je igrala dosta agresivno, i ja sam dobio nezgodan udarac. Nadam se da nije ništa ozbiljnom, ali bojim se kako ću propustiti nekoliko treninga,' kazao je napadač njemačkog bundesligaša Hoffenheima.

Hrvatski reprezentativci će nakon ove utakmice dobiti dva dana slobodno, a drugi dio priprema počinje u ponedjeljak u Rovinju. Drugu pripremnu utakmicu 'kockasti' će imati u subotu, 4. lipnja protiv San Marina na riječkoj Rujevici.