TRIJUMF U KOPRIVNICI

Hrvatska minimalno s Moldavijom, Kramarić čovjek odluke

27.05.2016 u 22:20

  • +5

Prijateljska utakmica: Hrvatska - Moldavija

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Bionic
Reading

U prvoj prijateljskoj utakmici uoči nogometnog Eura hrvatska reprezentacija svladala je u Koprivnici Moldaviju s minimalnih 1:0, zahvaljujući golu Andreja Kramarića...

Čačićeva izabrana vrsta odigrala je ovog petka utakmicu u kojoj je dominirala protiv slabašnog protivnika, ali nije odigrala susret koji će navijači dugo pamtiti. Publika u Koprivnici morala se zadovoljiti minimalnom pobjedom Hrvatske koja je tek počela brusiti formu uoči Eura.

Naša reprezentacija nastupila je protiv Moldavije bez glavnih igrača Modrića, Rakitića i Mandžukića, a odsutni su bili i Kovačić te Srna, no kvaliteta je i dalje bila na strani Hrvatske.

Već od samog početka susreta naši su zavladali terenom i vrlo brzo poveli. Zasluge pripadaju Andreju Kramariću koji je u 9. minuti lukavim udarcem kroz noge braniča svladao Cebanua.


Tri minute kasnije vrlo aktivni Vrsaljko pogodio je vratnicu, a do poluvremena je Hrvatska još imala tek nekoliko bezopasnih udaraca i rezultat se nije mijenjao. U drugom dijelu Čačić je dao priliku Čopu, Haliloviću, Rogu, Antoliću, Ćoriću i Schildenfeldu, a naši su najbliže stigli pogotku u 70. minuti kada je Duje Čop pogodio vratnicu, a okvir gola pogodio je i Ante Ćorić u sudačkoj nadoknadi, no ostalo je 1:0 i minimalni trijumf kojeg će se brzo zaboraviti, ali je izborniku sigurno poslužio kako bi s konačnog popisa mogao prekrižiti još tri imena.

Uoči Eura i utakmice s Turskom 12. lipnja, Hrvatska će još odigrati prijateljsku utakmicu protiv San Marina sljedeći tjedan.

Prijateljska utakmica

Hrvatska – Moldavija 1:0 (Kramarić 9)