VJERNI DARIJO

Srna donio odluku koja će njegov rekord učiniti – nedohvatljivim!

25.05.2016 u 10:12

Bionic
Reading

Ukrajinski Šahtar potvrdio je u utorak navečer produženje ugovora s kapetanom momčadi i rekorderom po broju nastupa u klupskom dresu, Darijom Srnom...

Hrvatski 34-godišnji branič možda će se oprostiti od reprezentacije nakon Eura, no u Šahtaru nije još rekao svoju zadnju riječ. Iako je mogao karijeru nastaviti ovog ljeta gdje god je htio, Srna se odlučio produžiti ugovor s ukrajinskim polufinalistom Europske lige na još jednu sezonu.

Time je osigurao da njegov rekord po broju nastupa u dresu Šahtara ostane nedohvatljiv budućim generacijama. Naime, prije mjesec dana protiv Brage odigrao je 486. utakmicu za klub iz Donjecka čime je postao igrač s najviše utakmica za Šahtar, nadmašivši rekord Mihaila Sokolskog star tridesetak godina.

Srna koji igra u Šahtaru od 2003. godine se sada približava brojki od 500 nastupa za trofejni ukrajinski klub, a s obzirom da je prošle sezone odigrao čak 41 utakmicu i pritom zabio šest pogodaka, jasno je da će se do isteka ugovora u lipnju 2017. godine njegove statistike još malo poboljšati.