SVI KAO JEDAN

Kalinić: Subašić je broj jedan, a meni čast je biti dio Hrvatske

24.05.2016 u 15:39

Bionic
Reading

Lovre Kalinić jedan je od četvorice hrvatskih vratara na pripremama za Europsko prvenstvo i maksimalno je posvećen razmišljanjima o odlasku u Francusku.

Izbornik Vatrenih Ante Čačić na pripreme za Europsko prvenstvo pozvao je četvoricu vratara - Danijela Subašića, Lovru Kalinića, Ivana Vargića te mladog Dominika Livakovića koji će uskočiti na popis putnika za Francusku u slučaju potrebe. Lovre Kalinić, vratar Hajduka, pojasnio je svoju ulogu u nacionalnoj selekciji.

'Meni je drago da sam ovdje, da sam dio reprezentacije, da jednostavno imam tu čast. Subašić je broj jedan, a na meni je da budem spreman u slučaju bilo kakve ozljede. Treniram, radim, ali ne želim se nametati ispred Subašića - on je dugo čekao svoju šansu u reprezentaciji i sve je zaslužio. Moram biti maksimalan, što bolji u svakoj utakmici', prokomentirao je.

Kalinić se slaže da je ugođaj na prvom dijelu završnih priprema izvrstan.

'Pozitivna je atmosfera, ne samo među vratarima, nego u cijeloj momčadi. Stvarno je jako lijepo u Sv. Martinu na Muri, sve je na vrhunskoj razini', kaže.

Mediji po završetku sezone nagađaju gdje će Kalinić nastaviti svoju klupsku karijeru.

'Ne razmišljam trenutačno o tome, posvećen sam trenutačno pripremama za Europsko prvenstvo jer želimo otići tamo napraviti što bolji rezultat. Igrač sam Hajduka i mislim da nema nikakvih novih informacija. Kada ih bude, saznat će se', zaključio je.