FORMULA ZA USPJEH

Novo lice 'Vatrenih': Nisam se tome nadao, sada je sve na izborniku

23.05.2016 u 19:06

Bionic
Reading

Branič hrvatske nogometne reprezentacije i austrijskog prvaka Red Bull Salzburga Duje Ćaleta-Car novo je lice na pripremama 'vatrenih' u Svetom Martinu na Muri

Mladi 19-godišnji branič pokušava maksimalno iskoristiti pruženu priliku koja mu se otvorila.

'Lijepo je čuti da mi predviđaju veliku karijeru, no mlad sam, preda mnom je još dosta vremena i napredovanja. Moram se dokazivati kroz svaki trening i svaku utakmicu, mislim da je to formula za uspjeh. Dat ću sve od sebe da se nametnem. Nisam se nadao pozivu, tek sam na dan objave popisa vidio da se spominje moje ime. Presretan sam i nadam se da ću biti među putnicima za EP. Ipak, odluka je na izborniku', kazao je mladi Šibenčanin.

Prvo hrvatsko iskušenje u Francuskoj bit će ogled s Turcima 12. lipnja na pariškom Parku Prinčeva, a osnovni je hrvatski cilj proći u drugi krug natjecanja.

'Treba ići utakmicu po utakmicu, jedino se tako može do dobrog rezultata. Prva je najvažnija, pobijedimo li Tursku, otvara nam se prilika za proći skupinu', rekao je Ćaleta-Car.

Tko su njegovi uzori u nogometnom svijetu i koje su mu najveće igračke vrline?

'Mnogi me uspoređuju s Piqueom po stilu igre, kao i po fizičkom izgledu. Po meni je on najbolji stoper. Mislim da su mi igra glavom i dvoboji jedan-na-jedan najveće prednosti, a mogao bih još poraditi na tehničkim detaljima', istaknuo je.