TUŽNA SUDBINA

Enke se ubio jer nije prebolio smrt kćeri?

11.11.2009 u 10:21

Bionic
Reading

Nogometni svijet pogođen je sudbinom 32-godišnjeg vratara, a njemački savez ne isključuje ni mogućnost otkazivanja prijateljske utakmice s Čileom u Kölnu u subotu

Izbornik Joachim Loew i menadžer reprezentacije Oliver Bierhoff obavijestili su reprezentaciju o Enkeovoj smrti u utorak navečer. Vratar Hannovera poginuo je kada je na njega naletio vlak na prijelazu blizu njegove kuće u utorak navečer. Policija tvrdi da je, prema prvim naznakama, Enke počinio samoubojstvo. Enke je postao prvi vratar njemačke reprezentacije nakon što se Jens Lehmann povukao poslije europskog prvenstva na ljeto. Nije bio s reprezentacijom na pripremama zbog bakterijske infekcije koja ga ja prisilila da propusti zadnje četiri utakmice reprezentacije.

Izbornik Loew izjavio je da će se Enke vratiti u reprezentaciju iduće godine i da je on i dalje prvi izbor za vratara za SP u Južnoafričkoj Republici.

Inače, Robert Enke i njegova supruga Teresa izgubili su prije tri godine kćerku Laru koja je preminula kao dvogodišnjakinja zbog srčanih problema koje je imala od rođenja. Posvojili su djevojčicu, ali Enke se nikada nije oporavio od gubitka kćeri te je bio vrlo emocionalno nestabilan nakon tragedije.